Slovenija
1 ogledov

SCT gradil po pravilih

04102007_zurnal24_onkoloski_institut_bostjan_tacol Žurnal24 main
Onkološki inštitut buri duhove slovenske javnosti že dolgo. Svojo plat zgodbe je predstavilo tudi podjetje SCT, ki je sporočilo, da je inštitut zgrajen v skladu s pripravljenim projektom.

SCT je v izjavi za javnost zapisal, da so stavbo zgradili v skladu s pripravljenim projektom. Projekt je delo Biroja 71, ki ga je izbralo ministrstvo. Posamezni objekti inštituta so bili zgrajeni na podlagi revidiranega projekta, ki ga je izdelal odgovorni projektant.

Tehnični pregled stavbe je bil opravljen, prav tako so pridobili ustrezno dovoljenje. Ker je bilo treba projekt kakovostno in čim prej končati, je ministrstvo za zdravje zahtevalo, da so urejeni pogoji, ki so bili potrebni za čimprejšnjo vselitev v objekt. Za dela v vrednosti nad 600.000 evrov, ki so jih opravili pred preselitvijo na lastne stroške, še niso dobili plačila.


SCT zavrača vse očitke na račun gradnje Onkološkega inštituta. © BOBO

 
SCT je opravil tudi dodatna in vzdrževalna dela, s katerimi so izboljšali pogoje zdravljenja onkoloških bolnikov v objektih, ki od predaje leta 2003 niso bili v uporabi oziroma niso bili optimalno vzdrževani. Posledice večkratnega spreminjanja programov objektov se danes odražajo v težavah z vodo.

Objekti so bili tehnično pregledani in predani, kar naj bi dokazovalo, da so bili posamezni objekti zgrajeni v skladu s projekti, predpisi in pravili stroke. Vendar pa opozarjajo, da pri tako zahtevnih projektih lahko pride do tako imenovanih skritih napak. Gradbeno podjetje je opozarjalo tudi na pomen rednega upravljanja in vzdrževanja, na kar pa izvajalec nima vpliva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.