Slovenija
34 ogledov

SCT (še) ne gre v stečaj

SCT OBRATI, delavci, odpovedi, stroji, tovornjak, gradbišče Žurnal24 main
Gradbinec. Možnosti za uspešno prestrukturiranje družbe več kot 50-odstotne.

V javnosti že dlje krožijo informacije, da naj bi usodo našega največjega gradbinca zapečatil stečaj. A Uroš Ilič, predsednik upniškega odbora, ki se je sestal včeraj, pravi: "Prisilna upraviteljica Marija Magdalena Šantl je na moje vprašanje o možnostih za stečaj odgovorila, da je verjetnost za uspešno prestrukturiranje družbe več kot 50-odstotna."

V SCT zagotavljajo, da do danes nihče od upnikov ni zahteval, naj se postopek prisilne poravnave konča in začne stečajni postopek, poudarja Ilič in dodaja, da upniški odbor v postopku prisilne poravnave nima pravice predlagati začetka stečaja. "To lahko stori bodisi prisilni upravitelj bodisi vsak upnik v svojem imenu," pojasnjuje.

SCT se potaplja
Prisilka
. SCT je v prisilni poravnavi od januarja letos. Podjetje, ki ima v matični družbi zaposlenih še okoli 660 ljudi, je zadnje mesece izgubilo več projektov doma in v tujini.

 

Več kot dva tisoč terjatev
Do konca prejšnjega tedna je stečajna upraviteljica prejela 2.240 terjatev. Kolikšna je njihova vsota, Šantlova še ne ve, ker se terjatve še vpisujejo.

Upniški odbor SCT je na včerajšnji seji obravnaval tudi redno poročilo insolventnega dolžnika in okoliščine glede pogodbe o premostitvenem posojilu. SCT je, tako Ilič, upniški odbor obvestil, da kredita do danes ni prejel, podrobnosti pa predstavniki našega največjega gradbinca niso želeli pojasnjevati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.