Slovenija
6 ogledov

SD odšli redkobesedni

Soočenje predsednikov strank Saša Despot
V SD po še enem sestanku z Jankovićem redkobesedni.

Danes so se z najverjetnejšim bodočim mandatarjem Zoranom Jankovićem znova sestali predstavniki SD, vendar brez predsednika stranke Boruta Pahorja, ki še okreva po vnetju srednjega ušesa.

Po sestanku so bili predstavniki SD sila redkobesedni: na sestanku naj bi izvedeli tisto, kar so želeli in se bodo organi stranke zdaj lahko odločali.

Dušan Kumer je nato dejal, da so govorili tudi o „elementih koalicijske pogodbe“.

"Oženil bi nasprotnika"

Tisti z največ glasovi bi morali prevzeti tudi največjo odgovornost, meni predsednik SLS Radovan Žerjav, ki je včeraj izrazil željo, da bi koalicijo tvorili Pozitivna Slovenija (PS) in SDS Janeza Janše.

“V tem trenutku ne vidim nobene možnosti, da bi se vključili v koalicijo, ki se nakazuje,” je Žerjav dejal po seji glavnega odbora stranke.

Prek stereotipa

Po Žerjavovem prepričanju ne sme obveljati stereotip, da SDS in PS preprosto ne moreta sodelovati. A kot kaže, se stranki ne ogrevata za koalicijo, saj je SDS odziv Zorana Jankovića na sporni članek Tomaža Majerja o Jankovićevih volilcih označila kot žaljivega in objavila nov zapis, ki kaže na zaostrovanje tematike.

Žerjav je tudi izrazil pričakovanje, da bodo poslanske skupine v parlamentu, ki se bo konstituiral prihodnji teden, še letos predlagale interventni zakon in ga tudi sprejele.

Virant pušča vrata odprta

Medtem ko se SLS ne vidi v koaliciji Janković - SD - Desus - Virant, vrata pa pušča odprta pri morebitni “koaliciji razuma”, Janković - SD - Virant - SLS, v Listi Gregorja Viranta nobene koalicije a priori ne zavračajo. Pojasnili so, da je za odločitev prezgodaj, saj so z Jankovićem do zdaj opravili le uro in pol pogovorov, ki so bili zelo splošni.

Po neuradnih informacijah pa se je Virantova lista o pobudi za uravnoteženo koalicijo že pogovarjala z SD (ta jutri nadaljuje pogovore z Jankovićem) in SLS, ne pa z Desusom.

“Žerjav ni povsem zaprl vrat,” nam je dejal eden od sogovornikov. A to pomeni, da bi v koaliciji očitno najmanj radi videli Desus.

Komentarjev 6
  • Uroš 14:21 14.december 2011.

    Drža gospoda Pahorja me preseneča. Kaj se mu plete po glave, je težko ugibati. V kolikor misli, da bo na takšen način kaj pridobil, se moti. Gotovo je tudi pozabil, da brez podpore Jankoviča levi trojček nikoli ne bi zmagal. ...prikaži več Pred nekaj dnevi, smo državljani lahko videli izsek seje njegove vlade, kjer se je, milo rečeno, obnašal zaskrbljujoče. Ampak on trdi, da je bila ta vlada bolj učinkovita, kot se zdi. Ali res? SD mora v koalicijo če želi obstati.

  • Tupamaros 13:51 14.december 2011.

    Poroke iz koristi se zelo dobro obnesejo. korist je konstanta ljubezen pa minljiva.

  • opaz 11:08 14.december 2011.

    Nič ne bo iz te koalicije. Iz prve roke vem. Zoki lahko naredi samo koalicijo ZJD-Zoran jure damjan.