Slovenija
20 ogledov

SD vodi, SDS na tretjem mestu

Pahor Maribor Pohorje zlata lisica veleslalom alpsko smučanje Saša Despot
Po rezultatih ankete, ki jih je danes objavilo Delo, je med parlamentarnimi strankami na prvem mestu SD s 17 odstotki glasov podpore. Sledita PS z 9,5 odstotka in SDS z 9,1 odstotka glasov podpore.

Med strankami je na četrtem mestu SLS (šest odstotkov glasov), sledijo pa DL (4,6 odstotka), NSi (štirje odstotki) in DeSUS (3,8 odstotka). Volitev se ne bi udeležilo 18,7 odstotka vprašanih, nobene stranke ne bi volilo 12,7 odstotka vprašanih, odgovor "ne vem" pa je podalo 12,3 odstotka vprašanih.

Ocena dela vlade tokrat znaša 1,99 in je nekoliko višja kot prejšnji mesec, ko je znašala 1,88. Še vedno pa je to druga najslabša ocena za vlado Janeza Janše doslej. Delo vlade kot negativno in zelo negativno ocenjuje skupaj 78,7 odstotka vprašanih, pozitivno in zelo pozitivno pa skupaj 13,5 odstotka vprašanih.

Izboljšala se je tudi ocena dela parlamenta, ki tokrat znaša 2,21, medtem ko je minuli mesec znašala 2,12.

Še vedno vodi Pahor

Na Barometru priljubljenosti so na prvih treh mestih tako kot februarja predsednik republike Borut Pahor, minister za gospodarstvo in tehnološki razvoj, ki opravlja tekoče posle, Radovan Žerjav, in evropski komisar Janez Potočnik. Sledijo pa nekdanji minister za finance Janez Šušteršič, minister za delo, družino in socialne zadeve, ki opravlja tekoče posle, Andrej Vizjak, minister za kmetijstvo in okolje, ki opravlja tekoče posle, Franc Bogovič, nekdanji predsednik republike Danilo Türk, nekdanji minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič, predsednik TRS Matjaž Hanžek in evropski poslanec Lojze Peterle.

Na mestih od 11. do 20. se zvrstijo predsednik DL Gregor Virant, evropski poslanec Jelko Kacin, predsednik DeSUS in minister za zunanje zadeve, ki opravlja tekoče posle, Karl Erjavec, predsednik Zares Pavel Gantar, predsednik SD Igor Lukšič, evropski poslanec Milan Zver, predsednik zunajparlamentarne SNS Zmago Jelinčič, predsednica NSi in ministrica za Slovence po svetu in v zamejstvu, ki opravlja tekoče posle, Ljudmila Novak, ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, in prvak stranke SDS Janez Janša.

Z lestvice se poslavljata Janković in Janša, na lestvico pa se bosta uvrstila mandatarka za sestavo nove vlade Alenka Bratušek in poslanec NSi Matej Tonin.

Komentarjev 2
  • Merkava4 12:16 06.april 2013.

    Dej prihrani nam te komunajzarske bedarije, razn če misliš ne koga, ki mu ne vstane! Na koncu so vedno volitve - in kaj boš volila sirota????? Eno od strank, ki so danes v parlamentu - skoraj sigurno Zvezo komunistov, ...prikaži več ki jih je že sedaj pet - in ki so POKRADLI IN OROPALI SLOVENIJO!!

  • ennanova 17:49 11.marec 2013.

    Kozmetični popravki niso dovolj – vstaja se nadaljuje! IZJAVA ZA JAVNOSTMorebitna nova, tako imenovana levosredinska vlada, ne ponuja novih rešitev. Nasprotno, zavezuje se istim ukrepom strukturnih reform, znotraj katerih bomo gospodarsko krizo plačali prebivalke in prebivalci, ob tem ...prikaži več pa izgubili še socialne pravice, ki so rezultat preteklih družbenih bojev, ter skupno bogastvo, ki se je ustvarjalo s predanim delom več generacij.http://za-misli.si/subkultura/846-kozmeticni-popravki-niso-dovolj--vstaja-se-nadaljuje