Slovenija
13 ogledov

SD za interpelacijo Radićeve?

Radićeva je predstavila novosti pri agenciji. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Po neuradnih informacijah naj bi nekateri poslanci Socialnih demokratov zbirali podpise za interpelacijo zoper ministrico za gospodarstvo Darjo Radić.

Za interpelacijo naj bi se najbolj zavzemali člani stranke iz Šaleške doline, od koder je tudi vodja poslanske skupine SD Bojan Kontič. Ravno on naj bi bil tudi pobudnik zbiranja desetih poslanskih podpisov, ki jih potrebujejo za vložitev interpelacije, poroča TV Slovenija. Na Radićevo naj bi leteli očitki, da želi zaustaviti naložbo v šesti blok Termoelektrarne Šoštanj, poleg tega pa se že dlje časa govori o kadrovskih menjavah v TEŠ.

Kontič bo dogajanje komentiral po volitvah, ko naj bi se poslanci SD sestali tudi s predsednikom stranke Borutom Pahorjem. Od njega bodo po pričakovanjih zahtevali, naj Radićeva konča kadrovske menjave.

Slišala je govorice
"Dokler kakšnega papirja nimam na mizi, ne bom komentirala. Govorice sem slišala, to pa je tudi vse, kar vem za zdaj. Pri menjavah bom vztrajala, ker mislim, da imam prav," je za Finance povedala Darja Radić.

Pahorjev urnik še za volitve prenatrpan
"Glede tega ni nič znano," pa nam je povedal tiskovni predstavnik stranke SD Denis Sarkić in dejal, da se danes Pahor ob sprejemu Mileta Đukanovića zagotovo ni imel časa ukvarjati z lokalnimi volitvami, "z nekimi nepreverjenimi informacijami pa še manj". Kar pa se tiče Kontiča, je ta danes po njegovih podatkih zaključeval kampanjo v Velenju, "pekel kostanj in se zabaval".

Za odziv smo poklicali tudi predstavnico za odnose z javnostmi v Pahorjevem kabinetu Špelo Vovk, ki nam je dejala, da še nimajo komentarja na to temo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.