Slovenija
64 ogledov

SDS kazensko ovadila RTV Slovenija

Janez Janša Žurnal24 main
Stranka SDS je na ljubljansko okrožno tožilstvo in kriminalistično policijo naznanila suma kaznivega dejanja zlorabe položaja in nevestnega dela v službi zoper odgovorne na RTV Slovenija.

V SDS nacionalni televiziji očitajo, da so v primeru 3. programa, ki je namenjen prenosu sej iz državnega zbora, ravnali v nasprotju z zakonom o RTVS. Naznanili so generalnega direktorja RTV Slovenija Marka Filija, direktorico TV Slovenija Ljerko Bizilj in urednika uredništva 3. programa TV Slovenija Boštjana Fabijana.

Ravnanje RTVS je v nasprotju s 3. členom zakona o Radiotelevizija (RTVS) Slovenija, ki jasno govori o parlamentarnem programu, ki je namenjen prenosu državnega zbora oziroma njegovih delovnih teles in tudi državnega sveta, je na današnji novinarski konferenci pojasnila poslanka SDS Anja Bah Žibert. A praksa kaže, da se zakon ne izvaja, kar po njenem mnenju pomeni, da gre za namensko ignoriranje oz. kršenje zakona.

Seje niso prenašali, čeprav drugih na programu ni bilo

Dogajanje v DZ 13. aprila je po njeni oceni sodu izbilo dno. Omenila je, da je bila seja odbora za obrambo namenjena obravnavi suma zlorabe pravosodja z uporabo kazenskega zakonika nekdanje SFRJ z namenom omadeževanja slovenske osamosvojitvene vojne in Toneta Krkoviča z izkrivljenjem resnice v primeru sestrelitve helikopterja nad Rožno dolino. Pristojni na RTV Slovenija so se, kljub zakonskemu določilu odločili, da te seje ne bodo prenašali, čeprav na programu DZ takrat drugih sej ni bilo, je poudarila Bah Žibertova.

V SDS pravijo, da so na sporno ravnanje in delovanje RTV-ja večkrat opozarjali. Ker gre za javno medijsko hišo, ki jo morajo državljani plačevati, pričakujejo, da bo ta delovala v skladu s sprejeto zakonodajo, akti zavoda in načeli.

Komentarjev 12
  • Zmago 18:17 21.maj 2016.

    Saj oni tudi prejemajo podpore, ne oni nas kar enostavno ............ ORUBIJO !!

  • dragec 15:37 13.maj 2016.

    Res se zasluži, in ti ga kar nabutaj

  • dragec 15:36 13.maj 2016.

    No, res je ugotovitev,tvoja je res primerna. spreminjam in pravim - naj živijo janšisti, nacisti, belogardisti, kolaboracionisti, domobranci, NSi ovci, SLS ovci,NSLS ovci, in celotna desnica, naj živi JJ in SDS, naj zmagajo na predčasnih volitvah, naj v SLO ponovno ...prikaži več zaživi janšizem. Kaj praviš, boljše je,ne???