Slovenija
1929 ogledov

SDS konvencija: Viktorja Orbana sprejeli z bučnim aplavzom

Orban prisotne nagovoril v madžarščini.

Udeleženci konvencije pomurskih kandidatov SDS so z bučnim aplavzom pozdravili madžarskega premiera in predsednika stranke Fidesz Viktorja Orbana, ki je stranko prišel podpret. Zbrane je Orban nagovoril v madžarščini. 
Orbana so bučno pozdravili tudi na osrednji konvenciji stranke SDS, ki potekala v dvorani Golovec v Celju. Udeležence bo nagovoril tudi vodja poslanske skupine Evropske ljudske stranke, največje politične skupine v Evropskem parlamentu Manfred Weber.

Janšo pusti čakati

"Ne želim posegati v notranjo politiko, a za razvoj države je ključna močna in pogumna vlada, ki potrebuje močnega in pogumnega vodjo, kar Janez Janša gotovo je," je dejal Orban, ki je prvaka SDS pustil čakati več kot 15 minut. Pred tem se je namreč sestal tudi s pripadniki Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti, kjer so smeli biti prisotni le mediji madžarske manjšine, poroča Večer.

Predsednik stranke SDS Janez Janša je nato v lendavskem kulturnem domu v govoru udeležencem konvencije Orbanu čestital "za včerajšnjo prisego in veličastno zmago. "Dokazali ste, da vrednote, za katere se je Madžarska borila ne le za Madžarsko, ampak celotno civilizacijo, da ste imeli prav."

Madžarska, ograja Kaj to pomeni za nas? Svet 'Za nami je velika bitka, zagotovili smo si zgodovinsko zmago!'

Bučnega aplavza je bil deležen tudi Janša, ko je obljubil, da bo njegova vlada v prihodnjem mandatu zagotovila decentralizacijo in enake pogoje za vse v državi, ne glede v katerem kraju ali v kateri regiji živijo.živijo. "Ne bo več veljalo, da je tisti, ki je od Ljubljane bolj oddaljen, bolj pozabljen." 

Janša: Naslednji mandat bo naš, ker nameravamo zmagati!

Zadnje javnomnenjske ankete kažejo, da je SDS še povečala prednost pred Listo Marjana Šarca, Janša pa napoveduje, da bo naslednji mandat njihov, vendar: "Bitka še ni končana, trajala bo še tri tedne, do zadnjega dne, do zadnje ure, do zadnje minute, ko bodo odprta volišča!"  

Na listi SDS kandidirajo vsi aktualni kandidati. Me ostalimi kandidati pa so tudi evropska poslanka Patricija Šulin, nekdanji minister za infrastrukturo in prostor Zvone Černač ter nekdanja državna sekretarka na šolskem ministrstvu Mojca Škrinjar ter operna pavka Alenka Gotar. 

 

 

 

 

Komentarjev 14
  • Rudnik12 01:08 12.maj 2018.

    Pred povsem uniceno drzavo nas lahko resi le JJ. Se dobro da se mu sploh da ukvarjati z zapuscino mafijskih levicarjev.

  • Rudnik12 01:06 12.maj 2018.

    Bravo JJ.

  • Rudnik12 01:05 12.maj 2018.

    Bravo JJ.