Slovenija
43 ogledov

SDS: Kriterij so bile prijateljske vezi

Zoran Janković je imel danes v prestolnici prijetnejše opravke kot navadno. Žurnal24 main
Mestna občina Ljubljana (MOL) je za izdelavo enotne mestne kartice MOL izbrala podjetje Ultra. V ljubljanski SDS pa trdijo, da je bila Ultra izbrana po prijateljskih kriterijih.

Strokovna komisija je ponudbo Četrte poti izločila, ker ni izpolnjevala razpisnih pogojev v dveh točkah. Kot je pojasnila direktorica službe za javna naročila MOL Tadeja Möderndorfer, ponudnik naročniku ni ponudil nakupa, ampak najem programske in komunikacijske opreme za delovanje sistema enotne mestne kartice, način mobilnega plačevanja, ki ga je ponudil, pa ni izpolnjeval zahtev naročnika.

 

Ponudba Ultre dražja za 1,2 milijona evrov

Ponudba Ultre znaša 3.610.502 evra brez DDV, kar je z upoštevanjem DDV za okoli 1,2 milijona evra več, kot je ponudila Četrta pot.

Četrta pot je po besedah Möderndorferjeve za mobilno plačevanje ponudila "terminal, ki podpira tehnologijo NFC, ki omogoča mobilno plačevanje le ob pogoju, da ima ponudnik tej tehnologiji prilagojen mobilni aparat ter da ima naročnik sklenjeno posebno pogodbo z operaterjem, kar pa iz tehničnih zahtev naročnika v razpisni dokumentaciji ne izhaja".

V podjetju Četrta pot po besedah generalnega direktorja Borisa Šolarja ne izključujejo možnosti pritožbe na izbiro izvajalca.

 

S kartico do učinkovitejšega plačevanja

Enotna mestna kartica bo nadomestila sedanje plačilo z žetoni oziroma gotovino na avtobusih mestnega in primestnega prometa ter na javnih parkiriščih in omogočala sodoben način plačila storitev drugih javnih podjetij in zavodov, katerih ustanovitelj je MOL. To so med drugim knjižnice, mestni muzej in galerija ter športni zavodi.

Ljubljanska SDS: Ultra izbrana po prijateljskih kriterijih
Kot so poudarili v ljubljanskem odboru SDS, službo za javna naročila pri mestni občini "vodi žena podžupana, ki je tesen prijatelj Gregorja Golobiča". Župana Zorana Jankovića sprašujejo, ali bodo po novem kriteriji za javno naročanje v Mestni občini Ljubljana (MOL) prijateljske vezi.

Gregor Golobič je bil, kot opozarjajo v SDS, vodstveni sodelavec podjetja Ultra, "zato se ni čuditi bogati beri poslov", ki jo ima to podjetje še iz časov županovanja Vike Potočnik (LDS). Pri tem so navedli podjetja Elektro Ljubljana, Energetika Ljubljana, Javno podjetje Ljubljanski potniški promet, Snaga Ljubljana.

Če bo na septembrskih volitvah Janković podprl Golobiča, pa v ljubljanski SDS pozivajo ljubljanskega župana, naj "tega ne počne na račun davkoplačevalskega denarja prebivalcev Ljubljane".
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.