Slovenija
40 ogledov

SDS: Meršol naj odstopi kot urednik glasila Ljubljana

Mitja Meršol Anže Petkovšek
Svetniška skupina SDS se je po medijskem razkritju, da je poslanec in mestni svetnik Pozitivne Slovenije Mitja Meršol v preteklosti sodeloval s Službo državne varnosti, slednjemu odločila predlagati razmislek o odstopu z mesta predsednika uredniškega odbora glasila Ljubljana.

Kot poudarjajo v SDS, je revija Ljubljana glasilo vseh Ljubljančank in Ljubljančanov, zato je vloga predsednika uredniškega odbora pomembna tako na vsebinski kot na simbolni ravni. "Vodenje uredništva osrednjega glasila Mestne občine Ljubljana s strani nekdanjega tajnega sodelavca SDV nedvomno ne prispeva k ugledu glasila," poudarjajo v ljubljanski SDS. Pomenljivo se jim zdi tudi dejstvo, da Meršol seje uredniškega odbora omenjenega glasila ni sklical že od 30. novembra lani.

Meršol poziva SDS danes ni želel komentirati.

Da bi se izognili vnovičnemu iskanju poslovniških določil, s katerimi bi se na takšen ali drugačen način mestni oblastniki želeli izogniti razpravi v mestnem svetu, ljubljanski svetniki SDS pozivajo Meršola, naj odstopi z mesta predsednika uredniškega odbora.

Komentarjev 2
  • juventus1897 16:14 02.april 2012.

    In namesto njega kdo? Zoranović? Dej se zresni!

  • Lionel 16:01 02.april 2012.

    Naj raje Janša odstopi, bo ljudem dosti bolj všeč.