Slovenija
1 ogledov

SDS moti hrvaščina slovenskih politikov

Zakaj ne slovensko v Zagrebu, če lahko v Bruslju, se sprašujejo v SDS. Žurnal24 main
Največjo opozicijsko stranko SDS moti, da slovenski politiki v nastopih na hrvaški televiziji govorijo hrvaško, hrvaški pa na slovenski televiziji v svojem maternem jeziku.
"Če primerjamo nastope hrvaških politikov in hrvaških vladnih uslužbencev za našo RTV z nastopi slovenskih predstavnikov v oddajah HTV, opazimo pomembno razliko. Vsi hrvaški predstavniki v oddajah naše RTV dosledno govorijo v svojem, hrvaškem jeziku," so zapisali na spletni strani stranke. "RTV pa zagotavlja sinhrono prevajanje ali prispevke opremi s podnapisi."

Moti jih, da se, "nasprotno, nekateri slovenski politiki na hrvaški državni televiziji mučijo z razpravami v tujem jeziku, v hrvaščini". Pri tem kot primer navajajo evropskega poslanca Jelka Kacina in ljubljanskega župana Zorana Jankovića. "Kot bi se slovenskega oziroma maternega jezika sramovali," pišejo. "Ta uslužnost slovenskih politikov je še toliko bolj nerazumljiva, ker ima HTV, tako kot slovenska RTV, tehnične zmožnosti za opremo prispevkov s podnapisi."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.