Slovenija
16 ogledov

SDS nad "neuporabnega", a zgovornega Viranta

Tvit SDS o Virantu Žurnal24 main
Iskrenje med koalicijskima partnericama SDS in Državljansko listo ne pojenja. SDS danes ostro nad Viranta in Šušteršiča.

"G. Virant bi moral še bolj napadati SDS, če želi na skrajni levici pobrati kak glas. S sedanjimi 3% postaja neuporaben." Tako so se na uradnem Twitter računu odzvali v glavni koalicijski partnerici na intervju Gregorja Viranta za petkovo Mladino, ko je ta kritiziral delovanje SDS in premierja Janeza Janša, s katerim sta bila še pred letom dni v isti stranki in tesna zaveznika.

Virant je v pogovoru med drugim dejal, da "smo na točki preloma, kjer se bo moral predsednik vlade resno zamisliti in se odločiti, ali bo nadaljeval v isti maniri in podporo vlade pripeljal do petih odstotkov ali pa bo jeseni obrnil ploščo in začel novo zgodbo".

Virant je dodal, da mu ni žal za odločitev, da se je njegova stranka Državljanska lista (DL) odločila za Janšo in ne za Zorana Jankovića. Odločitev sicer ni bila lahka, saj da je bil Janković relativni zmagovalec volitev, vendar so morali kot jeziček na tehtnici med dvema možnima variantama izbrati boljšo, "ali če že hočete, manj slabo", je pojasnil Virant.

"Že kdo videl ...?"

Twitter je SDS uporabila tudi za ostro puščico proti finančnemu ministru Janezu Šušteršiču, ki prav tako prihaja iz DL. "Že kdo kje videl, da šel MF med pror. sejo vlade na dopust?", se glasi zapis. Na četrtkovi proračunski seji je vlada namreč zavrnila osnutek izhodišč za pripravo proračunov za leti 2013 in 2014 in ministrstvu za finance naložila, naj skupaj z ostalimi resorji pripravi novo gradivo. Šušteršič, ki naj ga ne bi bilo na seji zaradi dopusta, je zato izrazil zaskrbljenost, ali bo vlada proračun uspela zapreti.

Na tvit SDS glede Šušteršiča se je odzval Jani Möderndorfer iz Jankovićeve Pozitivne Slovenije, ki je zapisal: "Je ze kdo videl, vlada sesuje svojega ministra za finance. Kaksno sporocilo je to? Imamo vlado v vladi Ali pa je to sporocilo.."

Komentarjev 8
  • Klemen Zec 17:49 05.avgust 2012.

    in spet skušajo z umazano igro prevarati slov.državljane, spet blefirajo, ker jim je podpora tako drastično padla, to pa je odraz za nedelo in neznanje in njihovo stremuštvo !

  • manch 23:33 04.avgust 2012.

    "Že kdo kje videl, da šel MF med pror. sejo vlade na dopust?"Nismo, nismo.... pa tudi tega, da "premier" pleza po Grčiji, medtem ko se vlada pogaja s sindikati ne. Pa tudi tega, da "premier" pleza po Grčiji, medtem ...prikaži večem ko ga na Dunaju pričakujejo na pričanju o Patriji, ne..... (Premier v narekovajih, ker drugega kot asociacijo na trdovraten virus si Janša ne zasluži.)

  • titty 22:12 04.avgust 2012.

    Že zelo dolgo nisem brala nekaj tako zelo dobrega:http://www.primorske.si/Priloge/7--Val/S-svojim-denarjem-nismo-pripravljeni-polniti-klero.aspx