Slovenija
30 ogledov

SDS: Naročnina navzgor

V opoziciji so prepričani, da kulturno ministrstvo z navedbami o depolitizaciji Žurnal24 main
RTV. Usklajevanje RTV-naročnine z rastjo življenjskih stroškov veseli Fillija.

Več prednosti kot tveganj v novem zakonu o Radioteleviziji Slovenija (RTV), ki bo predmet nedeljskega referenduma, vidi Marko Filli, direktor RTV. Medtem v največji opozicijski stranki SDS opozarjajo: “Novi zakon bo lahko vsak mesec dvignil RTV-naročnino!”

Ni treba vprašati vlade
Za RTV in Fillija je velika prednost novega zakona samodejno usklajevanje RTV-naročnine z rastjo življenjskih stroškov, za kar jim ne bo več treba zaprositi vlade. “Zakon bo imel za posledico, da bomo davkoplačevalci za naročnino plačevali vsak mesec več,” pa so včeraj sporočili iz SDS.

Po drugi strani Fillija skrbi povečanje obsega storitev, ki jih nalaga novi zakon, a zanje ni predvideno financiranje, pa tudi nova organizacijska oblika ustanove, za katero še ne morejo zagotoviti, da bo dobro delovala.

“V javnih debatah se poskuša prikazati, da vodstvo nima mnenja o zakonu oziroma da špekuliramo zaradi trajanj mandata, kar pa nima zveze z realnostjo,” je povedal Miha Lampreht, direktor Radia Slovenija. S stališča dolgoletnega novinarskega dela pa je zakonu izrazil podporo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.