Slovenija
42 ogledov

SDS novači udeležence shoda

Lovro Šturm EPA
V petek shod Zbora za republiko. Navodilo: vsak naj pripelje še tri.

"Vabimo vse, ki v srcu dobro mislijo, naj se shoda udeležijo!" piše v vabilu na shod Zbora za republiko, ki bo v petek ob 11. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Piramidno do podpornikov

Iz dokumenta, ki so ga pridobili v uredništvu Novomeškega Čuvarja, je razvidno, da se člani stranke SDS trudijo na protest pripeljati čim več ljudi. Predsednik mestnega odbora SDS in državni svetnik Bojan Kekec od članov novomeškega izvršilnega odbora stranke zahteva, naj člani stranke "poleg svoje udeležbe zagotovijo še najmanj tri udeležence". 

"Glede na trenutne aktualne politične razmere moramo zagotoviti čim boljšo udeležbo. Napadi na predsednika JJ in celoten SDS se nadaljujejo in temu se lahko upremo le z množičnim odzivom," pa je v elektronskem sporočilu svojim članom pisal Kekec. Zapisal je še, da je cilj, da se jih zbere čim več in da tudi oni pokažejo "svojo organiziranost in moč", še poroča Novomeški Čuvar. 

Za vse, ki bi se udeležili shoda, bodo organizirali brezplačni avtobusni prevoz.

Nastop znanih osebnosti slovenske pomladi

Na petkovem shodu Zbora za republiko želijo javnosti predstaviti, v kakšnem položaju je država in kakšni so potrebni ukrepi. Predsednik Zbora za republiko Lovro Šturm rešitev vidi v nadaljevanju dela sedanje vlade ali konstruktivni nezaupnici.

Na shodu bodo poleg Šturma med kulturnim programom nastopile tudi znane osebnosti slovenske pomladi. Shod se bo predvidoma zaključil ob 12.30. Ob 15. uri pa se bo odvila tretja vseslovenska vstaja.

Govoril bo Janša, vidijo vzporednice z Miloševićevo Srbijo

Udeležence shoda bo nagovoril tudi predsednik SDS in premier Janez Janša.  V zadnjih dneh se je veliko špekuliralo, da v ozadju organizacije shoda stoji SDS, vendar so v stranki to vseskozi zanikali.

Zapisali pa so, da se bodo shoda z veseljem udeležili, in se uperili v to, da popoldanski shod – tretja vseslovenska vstaja – ni prijavljena.

"Demoniziranje kulturnega, mirnega in v skladu z normami pravne države prijavljenega zborovanja, ki se ga gredo politični organizatorji neprijavljenih protestov in večina medijskega prostora, v resnici najbolj spominja na Miloševićevo Srbijo. Tako kot tedaj v Srbiji je danes v Sloveniji prisotna politična instrumentaliziranost, ideološka zadrtost, agresivnost in nestrpnost medijev do drugače mislečih. Osupljiv je medijski molk ob pozivanju h pokolu kristjanov, ki se je pojavil minuli teden v Ljubljani. Osupljiv je molk ob netenenju sovražnosti in pozivanju k nasilju zoper drugače misleče," so zapisali.

Komentarjev 69
  • Žurnalček 13:48 07.februar 2013.

    Sebe valda ne bodo omenjali !

  • Žurnalček 13:46 07.februar 2013.

    Kot rojeni Ljubljančan zahtevam od svojega Župana , da poskrbi za vestno in nediskriminajočo delo občinske redarske službe v času zborovanja in brez milosti , vsem nepravilno parkiranim vozilom natakne lisice , bolj moteče pa z pajki na Avtoplac.

  • ocean 10:03 07.februar 2013.

    Zgodovina se ponavlja. Zbor za Republiko bi rad verjetno zanetil tak spor med ljudmi, ki smo ga že doživeli med drugo svetovno vojno. In če se menda spremlja delovanje aktivnih ljudi pri podpori protestnikov zoper pokvarjeno politično elito, potem bi ...prikaži veči lahko posneli tudi podpornike shoda, ki jih novači Zbor za Republiko. Sam bi take podpornike usmeril v zdravniško oskrbo. Da obstajajo take skupine pod okriljem tega zbora, ki obvladujejo del ljudstva, da jim sledi v stvareh, ki so vsakemu, tudi preprostemu človeku, ki so povsem jasno mimo zdrave pameti, je resnično nevarno. Resnično si želim živeti v zdravi družbi in pozivam zmanipulirane podpornike Zbora za Republiko, da ne delajo iz naše ljube Slovenije eno veliko Butalo...