Slovenija
22 ogledov

SDS popoldne o aktualnih razmerah

slovenija 16.06.11, Janez Jansa, SDS, intervju, intervju na sedzu stranke, foto: Anže Petkovšek
Člani sveta SDS bodo popoldne v Ljubljani na rednem posvetu razpravljali o aktualnih političnih zadevah. Pred tem se bo na posvetu zbrala še ožja skupina.

Seja sveta SDS, ki ga poleg ožjega vodstva stranke in poslancev SDS po statutu med drugim sestavljajo tudi predstavniki strankinega strokovnega sveta ter lokalnih in interesnih organizacij, se bo začela ob 15.30. O vsebini pogovorov na seji sveta, ki mu predseduje France Cukjati, dan pred dogodkom v stranki niso želeli govoriti, pojasnili so le, da bodo razpravljali o aktualnih političnih zadevah.

Na političnem parketu sicer ta teden najbolj odmeva zgodba o razrešenem ministru za obrambo Janku Vebru. Ob njej so v SDS, ki je razrešitev na glasovanju v DZ podprla, opozarjali na dvojna merila. Kot so pojasnili, bi morala biti vladna koalicija enako dosledna tudi do pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča.

Stranka SDS se je v teh dneh seznanila tudi z zavrnitvijo vabila NSi za sestavo skupne vlade v senci oziroma skupnega strokovnega sveta, ki so jim ga poslali sredi marca. V NSi sicer ne izključujejo sodelovanja s programsko sorodnimi strankami, opozarjajo pa, da je treba najprej povrniti zaupanje, ki je bilo v preteklosti porušeno.

Komentarjev 2
  • dragec 10:42 12.april 2015.

    mater,kako so organizirani, prava SS, to Slovenci rabimo.

  • micika 21:54 11.april 2015.

    joj,kako je ta stric meni tečen