Slovenija
20 ogledov

SDS: S čim ga drži v šahu?

(Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
V SDS zahtevajo razrešitev notranje ministrice zaradi ponedeljkovega razkritja novih podrobnosti glede NPU. MNZ: Nismo imeli vpogleda v finančni del pogodbe.

Spomnimo, da so v ponedeljek v javnost prišli podatki, ki kažejo na to, da naj bi MNZ imel vpogled tudi v poslovni del pogodbe med Hypo Leasingom in Ram Investom.

Iz Ministrstva za notranje zadeve so zanikali navedbe, da je imelo MNZ vpogled v finančni del pogodbe in je tako zavajalo javnost o podatkih, s katerimi se je seznanilo pri vpogledu v pogodbo med Ram Investom in Hypo Leasingom.

Kot so še sporočili iz MNZ, je ministrstvo 12. januarja 2010 vpogledalo v pogodbo o lizingu, pri tem pa so bili prikriti finančni podatki, "ni pa bil prikrit podatek, da je lizing časovno omejen na 240 mesečnih obrokov, kar smo novinarju POP TV povedali na dan interpelacije 21. aprila 2010".

To pomeni, da so na ministrstvu vedeli tudi za razliko med mesečno višino obroka lizinga ter najemnino, ki jo država plačuje za prostore NPU.

V SDS menijo, da je to v nasprotju s trditvami ministrice Kresalove, ki je med obravnavo v državnem zboru dejala, da je ministrstvo imelo vpogled le v pravne elemente pogodbe med Pogačarjevim Ram Investom in Hypo Leasingom.

Finančni elementi pogodbe pa naj bi bili kot del poslovne skrivnosti prikriti.

"Ministrici Katarini Kresal je bilo pred podpisom pogodbe torej znano, da bo ministrstvo preko najemnine njenemu prijatelju Pogačarju plačevalo bistveno več, kot znaša njegov leasing obrok,"
pravijo v SDS.

"Če po vsem tem (premier Borut Pahor, op. p.) ne bo predlagal razrešitve kompromitirane ministrice, je vedno bolj utemeljeno vprašanje, s čim LDS oziroma Katarina Kresal drži predsednika vlade v šahu.

Oziroma kaj je tisto, zaradi česar se premier boji predlagati njeno razrešitev?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.