Slovenija
26 ogledov

SDS se že pripravlja na državnozborske volitve

Kongres SDS Žurnal24 main
Stranka SDS je že začela postopek evidentiranja kandidatov za naslednje volitve.

Stranka SDS meni, da premier Miro Cerar in njegova ministrska ekipa ne bodo izpeljali svojih mandatov do konca, zato so se v stranki že začeli pripravljati na volitve. “V SDS ne bi radi bili presenečeni, zato se je že začel postopek evidentiranja kandidatov po občinskih odborih,” je po seji povedal predsednik sveta stranke France Cukjati.

Glede referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki nas čaka 20. decembra pa članstvo "v celoti in soglasno ugotavlja, da tu ne gre za vprašanje o istospolno usmerjenih, ki se lahko odločijo za svojo življenjsko skupnost skladno z zakonom o registraciji istospolnih partnerskih skupnosti, ampak da gre predvsem za degradacijo družine ter degradacijo materinstva in očetovstva", je dejal Cukjati.

"To je za nas boleče, zato bomo skušali prepričati tudi druge, naj slovenski narod vendarle ohrani ta institut in to dragocenost, ki smo jo podedovali v deset tisoč letih in jo želimo posredovati naprej tudi svojim otrokom," je pojasnil in dodal, da ker gre za družino, očetovstvo in materinstvo bo praktično celotno članstvo šlo na referendum in glasovalo proti, h glasovanju pa bo skušalo pritegniti tudi svoje prijatelje in znance.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • h3o 19:40 12.december 2015.

    sds bo zmagala, to je očitno, amapak imamo večji problem...muslimanski problem....

  • dragec 18:15 12.december 2015.

    kakšna grda zastavica v tako lepi jabolki

  • Papaja Popi 16:25 12.december 2015.

    Ta kapljica je kar cel ocean.