Slovenija
20 ogledov

SDS vložila interpelacijo zoper ministrico Györkös Žnidarjevo

Vesna Györkös Žnidar Anže Petkovšek
Po oceni stranke SDS je notranja ministrica neposredno subjektivno odgovorna za dogodke, ki so se zgodili v primeru pridržanja nekdanjega kosovskega premierja. S tem je po mnenju SDS med drugim izgubila tudi zaupanje javnosti.

Stranka SDS ocenjuje, da je zaplet s prijetjem nekdanjega kosovskega premierja Sloveniji povzročil padec ugleda z vidika delovanja pravne države in dobrih odnosov s Kosovom. Menijo, da bo zaplet gotovo negativno vplival tudi na gospodarsko sodelovanje med državama, s čimer naj bi nastala ogromna škoda slovenskemu gospodarstvu.

SDS dodaja, da je kosovska skupščina sprejela resolucijo, s katero je soglasno obsodila ravnanje Slovenije, pri čemer v stranki poudarjajo, da je našo državo takšna obsodba najvišjega predstavniškega telesa druge države doletela prvič.

Očitkov je več

V interpelaciji med drugim ministrici Vesni Györkös Žnidar očitajo nepravilnosti pri izvajanju pogodbe med Slovenijo in Srbijo o izročitvi, opustitev dolžnega ravnanja pri izvajanju nadzora nad izvajanjem zakona o nadzoru državne meje ob upoštevanju določb Konvencije Združenih narodov o posebnih misijah.

Slovenska policija je namreč z odvzemom diplomatskega potnega lista Haradinaju posegla v njegovo osebnost pri opravljanju diplomatske misije, so prepričani v SDS.

Interpelacijo so v SDS vložili danes, sedaj pa jo mora predsednik DZ poslati ministrici za notranje zadeve ter ji določiti rok za odgovor. Ta ne sme biti krajši od 15 dni in ne daljši od 30 dni. O interpelaciji bo DZ razpravljal in odločal najpozneje na prvi naslednji seji po prejemu odgovora. 

Ministrica Györkös Žnidarjeva očitke zavrača; še več, nad interpelacijo je presenečena.Sploh glede na to, da je policija strokovno in zakonito opravila svoje delo v tem primeru. Ministrica sicer ni seznanjena, kaj se ji v tem primeru natančno očita, saj z besedilom interpelacije še ni seznanjena, vsekakor pa se bo na očitke, po prejemu in preučitvi interpelacije, tudi odzvala,” so zapisali na spletni strani notranjega ministrstva. 

PREBERITE TUDI: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • h3o 11:09 25.junij 2015.

    fantje firme dajte postavit, magari za proizvodnjo kravat

  • Janez_53 08:30 25.junij 2015.

    Stranka (oziroma njeni liderji) izkoristi vsako najmanjšo priložnost za mešanje ..... Za državljane jim očitno ni mar. Oziroma nimajo časa za kakšno pametno in konstruktivno delo!!!

  • Ferluci 21:40 24.junij 2015.

    No, to da si volil Brutalko.. to ti pa ni ravno v čast, mene bi bilo sram priznati..ha ha - butelj!