Slovenija
8499 ogledov

Poslanca SDS vložila kazensko ovadbo: "Gre za ogrožanje nacionalne varnosti"

Poslanci SDS Državni zbor/Sušnik Matija
Mediji so bili po njihovem mnenju predobro obveščeni, saj naj za nekatere podrobnosti ne bi vedeli niti člani sami.

Na današnji novinarski konferenci sta poslanca SDS Anja Bah Žibert in Dejan Kaloh predstavila razloge za vložitev kazenske ovadbe zoper neznanega storilca zaradi suma izdaje tajnih podatkov. Dejala sta, da "ne gre več le za zlorabo KNOVS-a v politične namene, ampak za ogrožanje delovanja obveščevalno-varnostnih služb, varnostnih služb in ogrožanje nacionalne varnosti". Poslanka Bah Žibert je namreč dejala, da so bile v medijih predstavljene podrobnosti nenapovedenega nadzora KNOVS-a, za katere niso vedeli niti člani sami. To se po njenem v demokratični družbi ne bi smelo zgoditi.

Kaloh je dodal, da sta tako 24 UR kot Dnevnik le nekaj ur po nadzoru na NPU in SOVI poročala "vsebinsko natančno, z informacijami, ki ne puščajo nobenega dvoma, da je zaenkrat neznani storilec iz ožjega kroga 5 ljudi, ki so bili prisotni na nadzorih, izdal tajne podatke". 

dezurni@zurnal24.si

janez janša Slovenija Raziskava: Vlada z najnižjo podporo od prevzema mandata
Komentarjev 12
  • mph 19:13 09.november 2020.

    Več škode nacionalnim interesom Slovenije kot v zadnjem tednu dveh počne naš predsednik vlade, ni možno pripisati nikomur.

  • bogdan76 17:05 09.november 2020.

    MARJANOVA NATAŠA DOBRO DELA SOVA JE OGROŽENA PTICA.

  • migi 17:02 09.november 2020.

    Kazensko ovadbo bi morali državljani sprožit proti JJ..twitotu...za vse nebuloze in nesmisle,za izjave,ki so res škodljive za nacionalno varnost.....ta cmurek res misli,da je Slovenija njegov vrtiček !!!!!!