Slovenija
17 ogledov

SDS zahteva sejo o korupciji

Trojka predlaga referendum, Janševi demokrati pa izredno sejo o korupciji. Žurnal24 main
Janševa demokratska stranka je vložila zahtevo za sklic izredne seje parlamenta, na kateri naj bi govorili o korupciji.
Janševa demokratska stranka je vložila zahtevo za sklic izredne seje parlamenta, na kateri bodo poslanci govorili o problemu koncentracije kapitala v podjetjih "poštnih nabiralnikih" in koncentracije medijskega lastništva. Pobudo je podpisalo vseh 27 poslancev SDS (za sklic seje je potrebnih 23 podpisov), prvi med njimi je Branko Grims. Zanimivo pa je, da pod pobudo ni podpisan niti en poslanec drugih vladnih strank – SLS, DeSUS in Nove Slovenije.

 
 

Predlagamo, naj na sejo o kurupciji povabijo tudi Boška Šrota in Andriano Starina Kosem.

Matej Lahovnik, Zares

 
SDS prehitela Zares
S to pobudo so vladni demokrati prehiteli opozicijski Zares, ki je sklic izredne seje o korupciji napovedal v petek, če opozicijska pobuda o posvetovalnem referendumu zoper ukinitev Kosove komisije v parlamentu ne bo dobila podpore. Kot je znano, bo to odločitev državni zbor sprejemal v petek. Matej Lahovnik (Zares) pravi, da njegova stranka pobudo SDS podpira. Predlaga pa, da na sejo povabijo še Boška Šrota in Andriano Starina Kosem. Oba sta namreč izjavila, da sta pripravljena povedati vse o prodaji Mercatorja in o političnem prevzemu Dela. Lahovnik se sklicuje tudi na pismo Starine Kosmove, v katerem ta pripoveduje, da "so ji naložili, naj stori vse, da se zagotovi dolgoročni vpliv na uredniško politiko Dela".

Referendumi
Korupcija bo torej očitno ena od osrednjih predvolilnih tem. Zares zahteva, naj parlament na izredni seji odloča tudi o zakonu, s katerim bi ukinili Kosovo komisijo. Če se bo to zgodilo, pa bo opozicija zahtevala naknadni referendum, ki bi bil lahko istega dne, kot bodo letošnje volitve – 21. septembra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.