Slovenija
0 ogledov

SDS: Zaradi Patrie na predčasne volitve

"S predajo arhivskega gradiva, ki izvira iz obdobja med letoma 1945 in 1990, je Žurnal24 main
Slovenska demokratska stranka ob zadnjem obisku producenta finske televizije YLE v Sloveniji ugotavlja, da bodo ob razpletu afere Patria v Sloveniji potrebne predčasne volitve.

Afera Patria je imela usoden vpliv na volilni rezultat v Sloveniji. Kot so v SDS zapisali na spletni strani, je bila zmaga SD zaradi nje nepoštena, poleg tega pa je afera resno ogrozila ugled države v tujini. Kljub temu pa bo po njihovem mnenju do razpleta nekoč prišlo in takrat bodo potrebne predčasne volitve. Predsednik vlade in predsednik SD Borut Pahor, ki po njihovem brez afere nikoli ne bi postal to, kar danes je, veliko govori o pravičnosti in odgovornosti, ali je res odgovoren, pa se bo pokazalo ob razpletu afere.

Kot so še zapisali na njihovi spletni strani, se afera Patria nadaljuje skozi intervjuje producenta finske televizije YLE Mattija Virtanena. Ta naj bi v različnih intervjujih nasprotoval lastnim izjavam, bil pa naj bi tudi nejasen glede dokazov, ki jih imajo finski novinarji, čeprav je priznal, da vseh dokazov tudi sam ni videl. Prav tako se jim zdi zanimivo dejstvo, da so po njegovih navedbah številni njegovi viri iz Slovenije, hkrati pa dodaja, da niso vedeli, da je bila v času njihove objave v Sloveniji predvolilna kampanja. Po mnenju SDS so njihovi viri slabi in politično motivirani ali pa Virtanen in drugi na finski televiziji lažejo.

Po njihovem je afera Patria nov poskus diskreditacije predsednika SDS in nekdanjega premierjaJaneza Janše. Predsednik vlade je po njihovem institucija, ki predstavlja našo državo navzven, zato s to afero ni bil blaten le ugled nekdanjega premierja, ampak vseh državljanov in državljank Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.