Slovenija
9 ogledov

Se bo projekt zamaknil?

Občina bo financirala ureditev površin ob cesti in gradnjo pločnikov, pravi Škuf Žurnal24 main
Obnova regionalne ceste. Občinski denar zagotovljen, čakajo na državnega.

Žužemberk. Direkcija Republike Slovenije za ceste (DRSC) skupaj z Občino Žužemberk načrtuje ureditev 460 metrov dolgega odseka regionalne ceste skozi Žužemberk.

Ureditev ceste
Projekt.
Država bo sofinancirala ureditev meteorne kanalizacije in odvodnjavanja ter novo asfaltno prevleko, občina pa gradnjo pločnikov in ureditev površin ob cesti. Občina je že lani uredila vodovod, fekalno kanalizacijo, telekomunikacijske vode in javno razsvetljavo.

Kot je povedal tamkajšnji župan Franc Škufca, se projekt po zadnjih podatkih zaradi rebalansa državnega proračuna odmika.

Časovni zamiki bodo
Kot je razvidno iz predloga rebalansa proračuna za letos, v okviru katerega so DRSC finančna sredstva znižana za skoraj 45 milijonov evrov, se bo izvedba določenih projektov časovno zamaknila,” je po pooblastilu direktorja DRSC pojasnila Tina Bučić.

Ali bo med njimi tudi cesta skozi Žužemberk, še ni znano. “Pregled znižanj po posameznih postavkah bo javnosti na voljo po sprejetju rebalansa v okviru javno objavljenih podatkov na spletni strani ministrstva za finance,” je dodala Bučićeva.

Po zadnjih podatkih se dela na cesti skozi Žužemberk odmikajo.
Franc Škufca, župan občine Žužemberk

Dela še letos?
Naložba je ocenjena na 375 tisoč evrov. “Sto tisočakov je občinskih, preostalo je državno,” je povedal Škufca, ki upa, da se bodo dela kljub vsemu začela še letos in končala do polovice prihodnjega leta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.