Slovenija
45 ogledov

Se bodo poravnali?

Mateja Perger Ivan Zupič
Paloma – Pergerjeva. Tokrat Paloma toži nekdanjo predsednico uprave.

Podjetje Paloma in nekdanja predsednica njegove uprave Mateja Perger poskušata doseči poravnavo. Paloma od Pergerjeve zahteva že okoli 467 tisoč evrov odškodnine, ker naj bi družbo med drugim oškodovala z "načrtovano in pozneje preklicano gradnjo novega obrata v Šentilju".

Prvotni zahtevek je sicer znašal okoli 323 tisočakov. Ne Pergerjeva ne pravni zastopnik Palome včeraj na mariborskem sodišču nista dajala izjav; naslednji narok je sklican za 9. februar.

Ostala brez odpravnine

Pergerjeva je pred kratkim ostala brez odpravnine okoli 190 tisočakov, ki ji jo je najprej dosodilo sodišče. Višje sodišče je namreč sodbo v tej zadevi zavrglo.

"Prav je, da Pergerjeva odgovarja za svoje mahinacije. Podjetje je bilo oškodovano, zato pričakujemo, da bomo dobili vsaj nekaj denarja kot odškodnino. Ta bi zdaj podjetju prišla še kako prav," je dogajanje komentiral Jože Korotaj, predsednik sveta delavcev Palome.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.