Slovenija
42 ogledov

Še britvice so dali pod ključ

alkohol trgovina police Shutterstock Fotografija je simbolična.
Trgovine. Na policah zaradi kraj prazne škatle.

Izdelki. V lokalni trgovini je na prodajni polici le prazna embalaža zobne paste, za vsebino pa je treba prositi prodajalce na blagajni, nas je opozoril bralec, ki meni, da je to verjetno posledica krize.

Prakso prazne embalaže na policah so potrdili tako v Sparu kot Tušu. "Pri krajah gre najpogosteje za odtujitve manjših predmetov. Prav zato pri posameznih izdelkih večje vrednosti že dlje izvajamo tudi sistem 'na polici prazna škatla, vsebino dobite na blagajni'. Izdelke, ki so kupcem na voljo na takšen način, izberemo, če praksa zanje pokaže potrebo po tem," je pojasnila tiskovna predstavnica v Tušu Laura Gričar. Dodala je, da se je zaradi tega in drugih sistemov fizičnega in tehničnega varovanja število kraj v povprečju zmanjšalo.

Tudi v Sparu so potrdili, da imajo občutljive izdelke, kot so dražje alkoholne in žgane pijače ter dražja kozmetika, na policah v praznih embalažah, v manjših trgovinah pa imajo v vitrinah ob blagajni tudi britvice. "Zobne paste pa so na voljo na policah kot vsi drugi izdelki," so dodali v Sparu, kjer sicer v zadnjem času nimajo nič več tatvin kot lani.

Kraj več, a ne umikajo stvari

Več poskusov tatvin in tatvin so, kot so dejali, zaradi vplivov krize zaznali v Mercatorju, temu pa se poskušajo prilagoditi z različnimi varnostnimi ukrepi, prilagojenimi posameznim trgovinam, a prazne embalaže namesto izdelkov ne nameščajo nikjer.

Komentarjev 13
  • Trovlak 21:11 25.marec 2014.

    Prav te britvice, če vzamemo najdražje od Gillette, Proglide Power ali kaj so že, stanejo pri nas odvisno - od nekje 22-25 evrov. 4 komadi britvic, vse skupaj nič posebnega. Že v osnovi velik nateg. Potem pa pogledaš v tujino, ...prikaži več so pa take enake britvice od 16 pa tudi do 20 evrov. Pa tudi vse ostalo je predrago. Sama mafija v teh veletrgovskih lobijih in me niti ne čudi, da jim potem nekateri kaj tudi ukradejo. Saj to, da pa pri vozičku na katerem so stvari v vrednosti 120 evrov, prodajalka prevara kupca za 5-8 evrov, pa ni nič takega, a ne? Tudi to se dogaja v vseh poslovalnicah Spar, Tuš, Mercator,... Zanimivo pa je, da v eLeclerc, Hofer in Lidl pa ne. Kaj nam to na hitro pove? Vara se povsod kjer so na oblasti domači ljudje. Vse jasno.

  • Scott 16:35 17.marec 2014.

    Zato pa v Avstrijo po nakupih, je cenejše, kvalitetnejše pa še pod ključem ni, spotoma še napolnite rezervoar z gorivom, ki je že več kot dve leti cenejše od 0,06-0,23 €/liter, pa še več km se naredi z njim.

  • zdrej 12:32 17.marec 2014.

    Tu lahko mi sami naredimo malo več. Recimo kakšna primerjava včasih pomaga. Pa takoj vidiš razlike. Recimo mi**te ima večkrat take akcije, ko je akcijska cena višja od redne cene pri konkurenci. Ali pa recimo ponudniki na kuponko in takih ...prikaži več portalih radi na ta način zavedejo.