Slovenija
10 ogledov

Še danes mogoče oddati prošnjo za subvencijo

Študentsko naselje Nik Rovan
Študenti, ki želijo v prihodnjem študijskem letu pridobiti subvencijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebniku, lahko oddajo prošnjo samo še danes, za podaljšanje bivanja pa imajo čas do 20. avgusta.

Vlogo za pridobitev subvencije lahko vložijo tudi kandidati, ki bodo opravljali maturo v jesenskem roku, in tisti, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje.

Študent mora prošnjo za sprejem oziroma podaljšanje subvencioniranega bivanja oddati prek elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ: http://portal.evs.gov.si/bivanje/

Vsak študent lahko odda eno prošnjo. Če se prijavlja s kvalificiranim digitalnim potrdilom, se obrazca po pošti ne pošilja, temveč se prošnjo odda v eVŠ. Če se prijavlja brez kvalificiranega digitalnega potrdila, pa mora obrazec poslati elektronsko, ga natisniti, podpisati in ga s prilogami priporočeno poslati po pošti ali osebno oddati pristojni pisarni za študentske domove.

Po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je bilo lani skupno 7699 prošenj za sprejem novincev v študentski dom. Tudi letos je za subvencioniranje bivanja študentov na voljo 3,2 milijona evrov.

Študentje lahko sicer prošnjo za sprejem oziroma za podaljšanje subvencioniranega bivanja v študentskih domovih in pri zasebnikih za prihodnje študijsko leto oddajo že od 10. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.