Slovenija
2238 ogledov

Še en mesec bodo ljudje lahko na delo čakali doma

Janez Cigler Kralj gov.si
Na delo še vedno čaka več kot 24 tisoč delavcev.

V nekaterih panogah ni zaznati okrevanja

Minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Cigler Kralj je na današnji novinarski konferenci vlade pojasnil, da so ukrep čakanja na delo doma podaljšali še za en mesec. "Glede na trenutno stanje na trgu dela smo ocenili, da ta ukrep delodajalci še vedno potrebujejo," je dejal. Trenutno je namreč doma na čakanju več kot 24 tisoč delavcev. 

"V nekaterih panogah ni zaznati okrevanja, oziroma ne dovolj, da bi lahko polno angažirali svoje zaposlene," je razložil Cigler Kralj. V četrtem zakonskem paketu proti-koronskih ukrepov, ki so ga sprejeli 11. julija, so sicer navedli možnost, da se ukrep čakanja na delo doma podaljša še dvakrat za en mesec. 

"Število prostih delovnih mest se povečuje"

Cigler Kralj sicer ocenjuje, da so bili dosedanji ukrepi učinkoviti, saj se je, kot je dejal, strma rast brezposelnosti v juniju umirila in rahlo padla pod nivo 90 tisoč brezposelnih oseb. "Obenem se število prostih delovnih mest povečuje, bližamo se lanskim številkam. Brez sprejetih ukrepov bi se kriza zagotovo odrazila v večjem številu brezposelnih," je še dejal minister za delo.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • dejann 11:32 27.julij 2020.

    Čestitke vladi in priznanje, da ponudi roko tistim, ki so prizadeti in ničesar krivi. Zagotovo velik prispevek k ohranjanju števila delovnih mest. Bi pa morala biti vlada oziroma njene službe bistveno ostrejše proti ološu, ki ga pitamo, medtem kot ti ...prikaži več delomrzneži sedijo po bifejih in delajo na črno. V naši občini jih je precej takih...

  • sam1 11:15 26.julij 2020.

    Nekateri čakajo na delo že celo življenje,pa jim ta mesec ne bo delal kakšnih večjih težav....

  • Avatar praufo
    praufo 16:23 23.julij 2020.

    zdej ko so v bruslu nafehtal nove solde, bodo bombončke zopet veselo delili, po drugi strani pa pričakujem zope te blesave omejitve zaradi viruska ... samo da pride jesen