Slovenija
7 ogledov

Še en plagiat magisterija?

Prepis magistrskega dela tokrat očitajo vršilki dolžnosti splošne ptujske bolnišnice Mirjani Bušljeta.

Kot se je zgodilo poslancu Borutu Ambrožiču , direktorju Marku Jakliču , ravnatelju Antonu Pepevniku in županu Francu Kanglerju , se je po pisanju današnjega Dnevnika zdaj z očitkom suma plagiatorstva spopadla še vršilka dolžnosti direktorice ptujske bolnišnice.

Skupina anonimnih prijaviteljev je prepričana, da je magistrsko delo Mirjane Bušljeta z naslovom Organizacijski model za obvladovanje kolonizacij/okužb z večkratno odpornimi mikroorganizmi v Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj plagiat.

Fakulteta preverja

Bušljeta naj bi neupravičeno uporabila tuje zamisli, njeno delo pa naj ne bi bilo rezultat raziskovalnega dela, kar zdaj preverja štiričlanska komisija na fakulteti za organizacijske vede v Kranju.

Dekan fakultete Marko Ferjan je za STA potrdil, da obravnavajo en primer domnevnega plagiatorstva. "Imena prijavitelja in domnevnega kršitelja ne morem posredovati medijem, dokler se postopek ne konča in dokler se ne ugotovijo vsa dejstva in okoliščine," je pojasnil.

Eno leto v. d.

Bušljeta dobro leto zaseda položaj vršilke dolžnosti direktorice Splošne bolnišnice Ptuj. Z navedenim delom je septembra 2011 končala magistrski študij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.