Slovenija
922 ogledov

Še en postopek zoper Bavčarja

Igor Bavčar Saša Despot
Na koprskem sodišču se je začel še en postopek zoper nekdanjega prvega moža Istrabenza Igorja Bavčarja.

S predobravnavnim narokom za soobtoženega Miroslava Golubića se je začel postopek zoper Igorja Bavčarja; obtožnica ga bremeni zlorabe položaja v povezavi s poslom okoli obveznega nakupa delnic Intereurope decembra 2007, s čimer naj bi Istrabenzu nastalo za več kot tri milijone evrov škode.

Bavčar in Golubić, ki ga obtožnica bremeni pomoči pri zlorabi položaja, naj bi s sklenitvijo ter podpisom različnih pogodb in listin položaj zlorabila na način, da je Istrabenz vstopil v terminski posel, ki ga je imela z Banko Celje sklenjenega Maksima Holding. Posel se je nanašal na obvezen nakup delnic Intereurope po točno določeni ceni in v točno določenem obdobju, tako da je, ko je prišlo do zapadlosti terminskega posla, vso škodo, ki bi jo sicer iz tega posla utrpela Maksima Holding, nase prevzel Istrabenz, je ob robu današnjega naroka pojasnila tožilka Katja Kunej.

Igor Bavčar Spet na sodišču Slovenija Bavčar o premoženju: "Celotna zadeva je zelo nenavadna"

Sodišče se je odločilo predobravnavna naroka za obtožena izpeljati ločeno. Tako je danes prišel na vrsto nekdanji predsednik uprave Maksime Holding Golubić, ki krivde ni priznal.

Čez teden dni je predviden še predobravnavni narok za Bavčarja, nakar bo šele mogoče določiti datum začetka glavne obravnave.

Igor Bavčar Bavčar na Dobu Slovenija "Košarko lahko začne igrati že danes"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice