Slovenija
28 ogledov

Še en velik šef pridržan

policija
1/8
Anže Petkovšek
Bojan Dremelj. Bivši šef Telekoma in njegova uprava pridržana zaradi suma, da so podjetje oškodovali za 25 milijonov evrov.

Nekdanjemu šefu Telekoma Slovenije Bojanu Dremlju neuradno grozi do osem let zapora, ker naj bi ga policija sumila, da je skupaj s še štirimi sodelavci zlorabil položaj in to državno podjetje oškodoval za okoli 25 milijonov evrov.

Prijavila jih je KPK

Preiskovalci policijskega Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so zato neuradno na domovih vseh petih članov nekdanje uprave, ki jo je vodil Dremelj, opravili hišne preiskave in jim pri tem zasegli precej dokumentov ter celo osebne računalnike, najbolj obremenilne dokaze pa so menda zasegli na sedežu Telekoma.

Domnevno sporno poslovanje Dremljeve uprave pa naj bi policiji naznanila Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). Sumljivih jim je bilo vsaj osem poslov Telekoma v tujini. Največji sporni posel naj bi bil nakup kosovske družbe Ipko, pri katerem je Dremljeva uprava omogočila več kot 12 milijonov evrov zaslužka Factor banki. Dremelj je sicer na skupščini, ki je obravnavala revizijo polov njegove uprave, razlagal, da je v zameno za ta posel Mobitel sploh dobil licenco na Kosovu.

Komentarjev 7
  • klincek 15:20 28.marec 2013.

    bravo jankovič spet si nekaj dosegu

  • kapuhs 13:22 28.marec 2013.

    Sedaj bodo še Olbrajtovo pobarali kaj pa kako...

  • razumnik 12:16 28.marec 2013.

    gre za posle Telekoma na balkanu- kosovska mafija pod imenom Ekrem Lluka in Telekom Ipko