Slovenija
88411 ogledov

Še ena dobra novica za upokojence

upokojenci Saša Despot
Avtomatsko se bo podaljšala veljavnost subvencioniranih vozovnic za brezplačen prevoz, so sporočili z ministrstva za okolje, podnebje in energijo.

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je sprejelo sklep o podaljšanju veljavnosti subvencioniranih vozovnic za brezplačen prevoz, s katerim se avtomatsko podaljšuje veljavnost vozovnic za upokojence, starejše od 65 let, imetnike evropske kartice ugodnosti in vojne veterane. Veljavnost vozovnic se je podaljšala za eno leto.

Julija letos poteče veljavnost subvencioniranih vozovnic upravičencem, ki jim je infrastrukturno ministrstvo lani avtomatsko podaljšalo veljavnost vlog in vozovnic. Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, ki po vladnem prestrukturiranju ureja področje javnega potniškega prometa, je zdaj sprejelo sklep, da se vozovnice za brezplačen prevoz avtomatsko podaljšajo za eno leto.

Kot so v sporočilu za javnost pojasnili na ministrstvu, bodo julija v uradnih evidencah preverili upravičenost ter upravičencem avtomatsko podaljšali pravico do subvencioniranega brezplačnega prevoza.

Po preverbi podatkov se bo vloga sistemsko podaljšala za eno leto in na kartice upravičencev se bo avtomatsko naložila nova vozovnica.

Postopek se bo izvedel v sistemu Integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) in bo za upravičence brezplačen, so še pojasnili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • Celofiz 15:23 16.junij 2023.

    Kako "še ena", katere so bile pa prejšnje??? Banda ušiva od države!

  • Avatar NickMason
    NickMason 12:33 16.junij 2023.

    Za začetek Peterleta na križ prbit,pa Rop-a ki je enačbo za penzije naredil.Iz sklada so vzeli ,vrnili nič oz z enačbo prevarali vse od a do ž.Kot je v Sloveniji navada ,narod nič ne ukrene ,niti trzne ne.Še pridno jih ...prikaži več volimo ena in ta iste,tudi novi,če so so podtaknjenci,novoizvojen predsednik neizvoljene nazaj zaposli in smo na istem

  • peter3 11:27 16.junij 2023.

    Kaksna fucking dobra novica ??? Naj nam vrnejo denar, ki so nam ga pokradli in bomo imeli normalne, dostojne penzijone. Ne zavajajte, novinarji !