Slovenija
20 ogledov

Še ena hči v prisilni poravnavi

Stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril je že ob začetku stečaja krovne družb Žurnal24 main
Vegrad Projektivni biro. Družba do konca septembra upnikom dolžna 4,3 milijona evrov.

Celjsko okrožno sodišče je včeraj objavilo sklep o začetku postopka prisilne poravnave nad še eno Vegradovo hčerinsko družbo – Vegradovim Projektivnim birojem, katerega direktor je bil Matej Košič, prokuristka pa Alenka Gril, sicer Vegradova stečajna upraviteljica.

Iz gradiv, objavljenih na spletni strani agencije za javnopravne evidence in storitve, je razvidno, da je Projektivni biro 30. septembra upnikom dolgoval 4,3 milijona evrov; od tega 3,9 milijona evrov navadnih, dobrih 270 tisoč evrov prednostnih in dobrih 183 tisoč evrov ločitvenih terjatev.

Terjatve do 11. marca
Sodišče je imenovalo tudi sedemčlanski upniški odbor, katerega člani so Abanka, Davčni urad Velenje in nekatera podjetja, domnevno največji upniki te hčerinske družbe.

Za prisilno upraviteljico je sodišče imenovalo Darjo Seme, upniki pa lahko svoje terjatve prijavijo do 11. marca. Upniki naj bi bili v prisilni poravnavi poplačani 5,35-odstotno, predvidoma do leta 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.