Slovenija
5064 ogledov

Še ena menjava v Golobovi ekipi

Robert Golob Saša Despot Robert Golob
Golobovo ekipo je v zadnjem času zapustilo več ljudi. Zadnja v vrsti je vodja kabineta predsednika vlade Petra Škofic.

V ekipi predsednika vlade Roberta Goloba je v zadnjem obdobju prišlo do več menjav. Vodja kabineta predsednika vlade Petra Škofic je za N1 potrdila, da odhaja z omenjenega mesta. Kot poroča omenjeni medij, naj bi razlog tičal v različnih pogledih na vlogo kabineta. Kakšni naj bi bili ti različni pogledi, ni razkrila. 

Petra Škofic je bila del Golobove ekipe že od oblikovanja stranke Gibanje Svoboda. Sodelavci naj bi imeli za njo veliko pohvalnih besed, navaja omenjeni portal. To ni bila njena prva izkušnja v politiki. Dolgo je bila predstavnica za stike z javnostmi v stranki LDS, delala pa je tudi kot vodja kabineta na kulturnem ministrstvu v času vlade Alenke Bratušek in kot svetovalka za odnose z javnostmi na notranjem ministrstvu pod Katarino Kresal. 

Cela vrsta menjav

Od 1. aprila ne bo več na mestu državne sekretarke za kulturo Kaja Širok. Razlog za njen odhod naj bi bilo nezadovoljstvo predsednika vlade z njenim delom. Širok razlogov za odhod ne komentira. 

Konec meseca se z mesta generalne sekretarke Gibanja Svoboda poslavlja Vesna Vuković, ki jo bo nasledil Rok Marolt. Golob je dejal, da "odhaja po tem, ko je izpolnila vse cilje, ki sva jih skupaj zastavila. Odhaja na lastno željo, izraženo že pred meseci". 

Pred tem sta kabinet predsednika vlade zapustila tudi državna sekretarja Anton Grizold in Andrej Benedejčič. Na udaru pa naj bi bil tudi vodja poslanske skupine Gibanja Svoboda Borut Sajovic. Sajovic na vprašanja N1 o morebitni menjavi ni odgovoril. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 11
  • luccifer 09:22 08.marec 2024.

    Tale levak je izgleda zelo slab j...č, da mu vse pobegnejo. Pa sej ne gre drugače, pri tolko posnifani drogi še jeklena palica ne stoji več tako kot bi morala.

  • Naklonsky 08:36 08.marec 2024.

    Kdaj bodo tega naci-diktatorja odpeljali v lisicah? Čas je že zdavnaj potekel!

  • Vrtnica 08:26 08.marec 2024.

    V vseh filmih ima šef mafjožov varnostnike , ko mu vse varnostnike ujamejo šef pobere vse pokradeno in zbeži.