Slovenija
40879 ogledov

Te skupine bodo morale v trgovini pokazati osebni dokument

Nakupovalni voziček
Pozor, sprememba pri nakupovanju v času epidemije.

Potrošniki, starejši od 65 let, bodo morali od petka ob vhodu v trgovino svojo starost dokazovati z osebno izkaznico ali drugo listino, s katero se dokazuje istovetnost oseb, je danes sklenila vlada. Ob dopolnitvi odloka, ki ureja obiskovanje trgovin, je zapisala, da med 8. in 10. uro ter zadnjo uro delovanja lahko nakupujejo samo ranljive skupine.

Vlada, ki je v petek ranljivim skupinam na voljo za nakupovanje dala še zadnjo uro delovanja trgovin, je danes spremenila odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Sloveniji. Pri tem je navedla, da lahko v prodajalnah z živili v času od 8. ter 10. ure ter zadnjo uro obratovalnega časa opravijo izključno ranljive skupine (invalidi, starejši od 65 let, nosečnice).

"Starejši od 65 let lahko opravijo nakup samo v tem času. Potrošnik, starejši od 65 let, izkazuje svojo starost z javno listino, s katero se dokazuje istovetnost oseb," so po današnji dopisni seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Z omejitvijo časa posebej za ranljive skupine želi vlada to skupine dodatno zaščititi tako, da se jih loči od ostale skupine potrošnikov.

Koronavirus Koronavirus v SLO Zdravje NAJNOVEJŠE: Okuženi s covid-19 po občinah

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
 • Avatar stoychi
  stoychi 10:20 10.april 2020.

  predlagam vladi naj te skupine morajo imeti pri sebi tudi zdravstveni karton, da varnostniki odločijo, ali smejo v trgovino, ali ne, pa 5 minut časa za nakup, v nasprotnem primeru naj jih varnostniki ob izhodu iz trgovine pošteno premlatijo. Končno ...prikaži več JJ lahko uživa mokre sanje .

 • Lavdan 09:20 10.april 2020.

  Počasi boš moral dokazati še spol in potem se bo začela veselica. Vladi je dolgčas in ne ve več kaj bi si izmislila.

 • dhoo 09:07 10.april 2020.

  Pepe007, verjetno se bo legitimiralo mlajše, takšne, ki po videzu ne prepričajo, da so upokojenci.