Slovenija
41 ogledov

Še kar brez plač in regresa

Breda Črnčec pravi, da delavci pri Ferlincu komaj preživijo, saj plače niso vide Žurnal24 main
Kriza. Zaposleni čakajo na svoj denar že od septembra. Lastnica še vztraja.
Oglobljeni
Podjetje Ferlinc. Bilo je eden izmed večjih upnikov prisilne poravnave podjetja MTB. To jim namreč dolgovalo okoli 800 tisoč evrov. Po prijavi na delovno inšpekcijo zaradi neizplačevanja plač je bilo podjetje Ferlinc nazadnje oglobljeno novembra.

“Delavcem v podjetju Ferlinc dolgujejo plače za oktober in november. Niso pa še videli niti dela regresa za leti 2009 in 2010,” pojasnjuje Breda Črnčec, sekretarka v Območni organizaciji (OO) Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Podravja in Koroške.

Nima za plače, zaprla ne bi
O omenjenem podjetju, ki je še pred dvema letoma zaposlovalo okoli 85 ljudi in zdaj tone v vedno večjo krizo, smo že poročali. Že takrat je Marjana Ferlinc, lastnica in direktorica podjetja, ki se ukvarja z inštalacijami, pojasnila, da priznava, da nimajo za plače in da delavcem ne plačuje prispevkov. Od oktobra pa so delavce še odpuščali. “Zdaj nas je 31. Nimamo dovolj dela, da bi zaslužili za plače. Razni investitorji so nam še od lani in iz leta 2009 dolžni okoli dva milijona evrov, ki jih ne moremo dobiti. Morda bomo podjetje prestrukturirali. Poskušamo iti naprej,” pojasnuje Ferlinčeva, ki pa kljub slabem stanju očitno še ne razmišlja o stečaju.

Sindikat je tistim zaposlenim, ki so njegovi člani, že obljubil pravno pomoč, da bodo izterjali zamujena plačila in prispevke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.