Slovenija
18 ogledov

Še nedokončan, pa že premajhen?

Čeprav nizkoenergijski in v celoti lesen vrtec še ni dokončan, so si ga starši ž Žurnal24 main
Dovolj prostora za 74 otrok. Selitev v novo zgradbo po novem letu.
Na treh lokacijah
Razdrobljenost. Zdajšnji vrtec deluje na treh lokacijah, kar po navedbah ravnateljice zahteva veliko dodatnega truda in usklajevanja. Zato se veselijo novega objekta, v katerem bodo vsi na enem mestu, svoje prostore pa bodo dobili tako malčki kot zaposleni.

Po treh mesecih od položitve temeljnega kamna za novi vrtec ta že stoji. Do konca novembra naj bi dela končali, decembra priskrbeli potrebno dokumentacijo za uporabno dovoljenje, januarja pa vanj preselili otroke, je pojasnil župan Rupert Gole.

Rodnost na vrhuncu
S tem naj bi bila prostorska stiska rešena. “Po statističnih podatkih je krivulja rodnosti zdaj nekje na vrhu in pričakujemo, da bo dovolj prostora za vse otroke,” je izpostavil Gole. “Komisija je o sprejemu otrok odločala maja. Sprejeli smo 74 otrok, nekaj pa jih je ostalo zunaj,” pa je povedala Apolonija Rugelj, ravnateljica Osnovne šole dr. Pavla Lunačka Šentrupert, znotraj katere deluje tudi vrtec. Ko se bodo januarja preselili v nove prostore, pa ne pričakujejo, da se bo v vrtcu odprlo kakšno novo mesto, je dodala.

Nedvomno se bodo z novim vrtcem razmere izboljšale za vse.
Apolonija Rugelj, ravnateljica

Začasna oddelka
Zdajšnji vrtec v Šentrupertu ima dva oddelka. Od leta 2005 deluje tretji, to je začasni oddelek, z novim šolskim letom pa so odprli še četrtega. Eden bo do novega leta gostoval v šoli, drugi pa v prostorih Terce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.