Slovenija
7690 ogledov

Srednjeročna napoved: Nič ne bo od pomladi ...

Sneg spomladi Profimedia
Ker bo precej vetrovno, pa zjutraj ne bo tako mrzlo in bo nevarnost za pozebo majhna.

V zadnjem tednu so nad večjim delom Evrope negativne temperaturne anomalije, pišejo vremenoslovci portala Ciklon.si, kar zlasti velja za območje Balkana in Islandije. Kljub temu, da bomo kmalu na polovici meteorološke pomladi, pa "zaenkrat kaže, da še nekaj časa ne bo temperatur, ki bi bile primerne letnemu času".

Vremenoslovci napovedujejo, da bo za sneženje po nižinah morda zmanjkala kakšna stopinja. "Zadnji izračuni sicer dajejo izjemen padec temperature v nekaj urah, toda manjkajo malo obilnejše padavine" - v torek zjutraj naj bi bile obilnejše padavine le še na jugu, zato je tam posledično večja možnost za snežno odejo. Napovedujejo, da bo tam morda padlo od 5 do 10 centimetrov snega, nad nadmorsko višino 500 oziroma 600 metrov pa bo v torek rahlo snežilo, napovedujejo.

Sneg cestne kamere Slovenija V torek lahko sneži do nižin, v hribih bo zapadel meter snega

Občasno možne krajevne plohe, lahko tudi snežne

Kaj sledi? "V nadaljevanju tedna bo nastala izrazita blokada nad Skandinavijo, pod njo pa številna višinska jedra hladnega zraka, ki bodo tudi občasno vplivala na vreme pri nas," pojasnjujejo meteorologi, ki dodajajo, da bo zato delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, občasno pa bodo možne krajevne plohe, lahko tudi snežne. Ker bo precej vetrovno, pa zjutraj ne bo tako mrzlo in bo nevarnost za pozebo majhna. Dnevne temperature naj bi se gibale od okrog 10 stopinj Celzija, na Primorskem pa se bo ogrelo do 15 °C.

Kakšno vreme nas čaka konec aprila, vremenoslovci še ne morejo z gotovostjo trditi, a kot pravijo, bomo verjetno videli nov spust polarnega zraka iznad Arktike proti Evropi.

V zadnjem tednu so nad večjim delom Evrope negativne temperaturne anomalije. To zlasti velja za območje Balkana in...

Objavil/a ciklon.si /srednjeročna napoved dne Nedelja, 11. april 2021

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.