Slovenija
25818 ogledov

V torek lahko sneži do nižin, v hribih bo zapadel meter snega

Sneg cestne kamere Spletna kamera
Vremenoslovci agencije za okolje za torek napovedujejo sneženje, ob močnejših padavinah lahko sneži tudi v nižinah.

Včeraj smo poročali, da bi se v torek meja sneženja lahko spustila do nižin. To pravijo vremenoslovci agencije za okolje.

"V torek bo oblačno s padavinami. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije spustila do nadmorske višine okoli 500 metrov,« danes napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

Meteorolog Blaž Šter napoveduje, da bi lahko ob močnejših padavinah snežilo tudi nižje, v visokogorju pa bo zapadlo ogromno snega, lahko tudi več kot meter, zato se bo zelo povečala nevarnost snežnih plazov. 

Danes in jutri bo v zahodni polovici Slovenije oblačno z občasnim dežjem, na vzhodu pa bo še delno jasno. Pihal bo jugozahodnik, najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno z občasnim dežjem, le na vzhodu bo dopoldne še deloma jasno. Popoldne se bodo padavine postopno širile tudi proti vzhodu. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 12 do 19, na severozahodu okoli 9 stopinj Celzija.

Od srede sončno in topleje

Od srede do konca tedna bo prevladovalo stanovitno in večinoma sončno vreme. Jutra bodo sprva še hladna, postopno pa bo topleje, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Plavi-mil 10:44 11.april 2021.

    Globalno segrevanje se nevladnikom sesuva v prtah.