Slovenija
0 ogledov

Še nekaj dni do prenove

(Foto: Ministrstvo za zdravje) Žurnal24 main
Pogodba podpisana. Bolnišnica bo v novi luči zasijala čez 22 mesecev. Delo ne bo moteno.

Pogodba z izvajalcem in investitorjem o gradnji v Splošni bolnišnici (SB) Slovenj Gradec je podpisana, dela lahko začnemo,” je včeraj pojasnil Janez Lavre, direktor bolnišnice. Vrednost investicije je 11,5 milijona evrov, kar bo v celoti krilo ministrstvo za zdravje.

Minister za zdravje Borut Miklavčič je ob podpisu poudaril, da je to velik dogodek za Koroško, pa tudi za ministrstvo, predvsem v nadaljnjem zagotavljanju kakovovsti zdravstvenih programov slovenjegraške bolnišnice. Dela naj bi bila končana v 22 mesecih, rok pa začne teči v ponedeljek.

Predvidevamo, da bi lahko delavci gradbene stroje zagnali okoli 25. marca, ko bo tudi položen temeljni kamen,” je razložil Lavre in dodal, da v prvi gradbeni fazi delo bolnišnice ne bo moteno.

Ta faza naložbe zajema še celotno obnovo urološko-otroškega dela bolnišnice, zgrajene bodo tri nove operacijske dvorane in obnovljeni dve obstoječi, urejen bo tudi heliport. “Čez kako leto, ko bomo prešli na drugo fazo, pa bomo določene oddelke preselili. Zaradi tega pa ne bo podaljšan proces zdravljenja v naši ustanovi ali kaj podobnega,” je sklenil Lavre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.