Slovenija
78460 ogledov

Še pozimi ni bilo toliko snega: Do večera ga lahko zapade do 80 cm

cesta noč zima sneg
1/3
Profimedia
Ponoči se bo povsod pooblačilo. Do jutra bo dež že zajel zahodne in severne kraje. Ob morju se bo krepil jugo. Jutranje temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem od 9 do 14 stopinj Celzija, sporoča agencija za okolje.

V četrtek bo oblačno in deževno. Meja sneženja bo sprva nad okoli 1400 metrov nad morjem, a se bo čez dan od severa spuščala in bo zvečer ob močnejših padavinah marsikje na nadmorski višini med 500 do 800 metrov.

Zapihal bo severovzhodni veter, le ob morju bo večji del dneva še pihal jugo. Popoldanske temperature bodo na severu od 0 do 6, drugod od 7 do 12, ob morju okoli 15 stopinj Celzija, pravijo na agenciji za okolje.

V goratem svetu severozahodne in severne Slovenije bo močno snežilo. Nad višino okoli 800 metrov bo lahko zapadlo od 25 do 50 centimetrov snega.

sneg Ljubljana Slovenija | Avtor: Profimedia Profimedia

Vremenoslovci portala Neurje so pri napovedi sneženja še bolj drzni. Skupna količina novozapadlega snega, ki jo modeli rišejo do petka ponoči, bi ponekod lahko presegla celo en meter. "V četrtek pričakujemo obilnejše sneženje, do večera lahko zapade od 40 do 80 cm snega, največ na območju Julijskih Alp. Od četrtka zvečer do petka zvečer pa še od 10 do 30 cm. Nevarnost snežnih plazov se bo izrazito povečala," so zapisali.

V noči na petek bodo padavine sicer oslabele in nato večinoma ponehale. V petek in soboto bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.

Komentarjev 12
  • radovednica 07:48 13.april 2023.

    Pa kdo so ti portali Neurje, pa Ciklon, parazni Rok Nosan itd. Ali je kdo mogoče vsaj 1% strokovnjaka za ta področja in stroko? Dajte nehajte, kdorkoli že ste. Rok Nosan vemo kdo je, brezveznik, ki se malo sprehaja naokrog ...prikaži več in gleda v oblake, ostali so verjetno podobni tiči, samo, da so pomembni in delajo lažno paniko. Sicer pa troli, nekje smo toliko nepotrebnega snega že imeli in ga ne potrebujemo niti 1 mm več.

  • Boschtjan Zupanchich 06:21 13.april 2023.

    Možno, kajti žal imamo še vedno Precej Premalo Globalnega Segrevanja, ki na srečo ni Popolnoma Nič povezano z Globalnim Onesnaženjem ozračja, kot nas v to hočejo prepičati Slepi in Zlobni "znanstveniki" !!! ! !!!

  • Avatar NX11
    NX11 22:18 12.april 2023.

    Še nobena napoved vremena na tem portalu ni bila točna.