Slovenija
8432 ogledov

Se spomnite? Dve leti nazaj. Arso izdal opozorilo za danes.

Toča v občini Črnomelj Bralec
Minevata dve leti od hudega neurja s točo, ki je najbolj prizadelo območje Črnomlja. Hude ure pred nami tudi to noč.

Neurje s točo, ki je na današnji dan prd dvema letoma najbolj prizadelo območje Črnomlja, je za seboj pustilo pravo opustošenje. V pasu z najhujšimi padavinami so bile poškodovane praktično vse strehe in avtomobili, skupile so jo tudi proizvodne hale podjetij, med njimi velikih zaposlovalcev Akrapoviča, Adrie Dom in Livarja.

Po podatkih, ki so jih nekaj dni zatem predstavili na izredni seji črnomaljskega občinskega sveta, je skupna škoda dosegla 18,5 milijona evrov. Škoda na stanovanjskih objektih je presegla šest milijonov evrov, na gospodarskih znaša skoraj štiri milijone in na industrijskih 6,5 milijona evrov.

Črnomelj po neurju | Avtor: Tomislav Urh Tomislav Urh

Slovenija, takrat pod vodtvom premierja Mira Cerarja, je stopila skupaj in pomagala Belokranjcem. Ljudje so se izkazali s prostovoljnimi prispevki, v prvih bojnih vrstah pa so bili tudi v tem primeru gasilci.

Črnomelj po neurju | Avtor: Tomislav Urh Tomislav Urh

Črnomelj po neurju | Avtor: Tomislav Urh Tomislav Urh

Opozorilo Arsa

Hude ure so pred nami tudi nocoj, napoveduje Arso. Kot opozarjajo, bo ponoči oblačno, pogosto bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte. Predvsem na zahodu bodo krajevno možni močnejši nalivi. Tudi jutri bo večinoma oblačno s pogostimi plohami ali nevihtami.

Gibanje padavin spremljajte na tej povezavi.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Podobno vreme, spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, bo tudi v sredo, v četrtek pa bo spet več sonca, čez dan bo še nekaj ploh ali neviht.

Napoved od 12. do 17. junija

Od petka dalje bo vpliv višinskega območja s hladnim zrakom nad našimi kraji predvidoma slabel, tako da bo vsaj prehodno nekoliko stanovitnejše. Potek v začetku prihodnjega tedna je še precej negotov, a zaenkrat je kakšna izrazitejša vremenska sprememba manj verjetna, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

V petek in soboto zaenkrat kaže na sončno in toplejše vreme. Od nedelje dalje se nakazuje spet malo več možnosti za kakšno popoldansko ploho ali nevihto, napoved sklenejo pri Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Močno deževje Vreme Slovenija Arso opozarja pred poplavami: Plohe, nevihte in močni nalivi!

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Silsiolla
    Silsiolla 00:47 09.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com