Slovenija
37 ogledov

Še topleje bo, nato pa ...

Pes na soncu Profimedias
Vremenoslovci za prihodnje dni napovedujejo toplo vreme, za jutri celo do 25 stopinj Celzija. Po četrtku nas čaka ohladitev in več dežja.

"Danes se bo na Primorskem zadrževala nizka oblačnost, drugod bo delno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo," napovedujejo na Agenciji za okolje. "Pihal bo jugozahodni veter, ki bo izrazitejši na severovzhodu in v višjih legah. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija."

Še topleje bo jutri, ko napovedujejo jasno vreme s povečano koprenasto oblačnostjo. "Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, v krajih z vetrom na severovzhodu do 13, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija," pravijo na Arso.

V četrtek plohe in ohladitev

V sredo bo povečini sončno in toplo, več oblačnosti bo po napovedih meteorologov predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije. "Jugozahodni veter bo počasi slabel, v severovzhodni Sloveniji bo popoldne zapihal vzhodni veter. V četrtek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe," je zapisano na Arso.

V četrtek bo nad jugozahodnim Sredozemljem nastal ciklon, ki bo v noči petek dosegel Jadran, v petek čez dan pa še Panonsko nižino in Balkan ter se v soboto pomikal proti vzhodu. "V njegovem zaledju bo k nam pritekal hladnejši zrak," pravijo na Arsu. "V četrtek se bo pooblačilo, a bo do večera večinoma suho. V petek se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo. V soboto bo občasno še deževalo. Občutno hladneje bo z nižjo mejo sneženja. V nedeljo bo že suho. V ponedeljek in torek bo večinoma sončno in postopno topleje."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.