Slovenija
234 ogledov

Sebastjana Erlaha zaradi širjenja sovraštva proti beguncem izključili iz stranke

sds Anže Petkovšek
Sebastjana Erlaha, ki se predstavlja kot novinar in je pozival k streljanju beguncev, ko se bodo približali slovenski meji, je stranka SDS izključila. Združenje novinarjev in publicistov je začelo postopek za odvzem nagrade Boruta Meška.

Izvršilni odbor SDS v Tržiču je izjave Sebastjana Erlaha, ki jih je objavil na Twitterju in Facebooku, obravnaval v ponedeljek in soglasno sprejel sklep, v katerem je ostro obsodil   Erlahove izjave in jih označil za nedopustne in nesprejemljive. Nadzorno komisijo so pozvali, da ustrezno ukrepa.

V torek je komisija soglasno odločila, da Sebastjana Erlaha izključijo iz Slovenske demokratske stranke (SDS).

 

 

 

 

 

 

Odvzeli mu bodo tudi nagrado

Medtem je tudi Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) začelo postopek za odvzem novinarske nagrade Boruta Meška Sebastjanu Erlahu.  Kot so zapisali, so njegovi zapisi o migrantih z Bližnjega vzhoda presegli vse meje še sprejemljivega in dopustnega, posredno pa tudi škodijo združenju.

Erlah sicer ni član združenja, je pa prejemnik novinarske nagrade, ki jo ZNP podeljuje. V ZNP se strinjajo, da so različna - tudi kritična mnenja o begunski problematiki potrebna, vendar pa nikakor ne smejo služiti širjenju sovraštva ali celo spodbujanju nasilja.

Nestrpen in sovražen govor, ki se je pojavil na spletnih omrežjih glede beguncev, so med drugim obsodili tudi v Društvu novinarjev Slovenije (DNS), v Mirovnem inštitutu, v uradu varuha človekovih pravic in v Amnesty International Slovenija. V DNS novinarje in druge udeležence razprave o begunski krizi obenem pozivajo k spoštovanju načel človečnosti in dostojanstva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Žvižgač 18:42 04.september 2015.

    Če so ga izključili zaradi izjave bi se morali samoukiniti na vse kar so do seda javnoj povedali njihovi leaderji in poslanci.

  • fireblade 19:27 03.september 2015.

    sebastjan erlah++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Zorzul 15:59 03.september 2015.

    Imamo sreco,da te ,ki prihajao k nam so vsi miroljubni,izobrazeni in sploh zelo strpni.Tako,da mi ni jasno,zakaj Slovenija ne poslje svojih vlakov na Madzarsko in vse pripelje k nam.Ti ki so zapustili Sirijo in ostale drzave niso taki,da bi klali ...prikaži več in rezali galave in imali nemuslimane za nevernike,ki jih je treba pobiti.Te pa ze res niso taki.K nam bodo prisle samo rozice,plevel je ostal tam doli.Cim prej vlake poslati na Madzarsko in zraven se nekaj fdv jevcev,da jim bodo takoj lepo prevajali