Slovenija
13143 ogledov

Pretresljive fotografije z Obale in goriškega konca

Poplave na Primorskem Anja Ščuka
Sečovlje popolnoma odrezane od sveta, gasilci imajo polne roke dela s črpanjem vode tudi v Vipavski dolini.

Močno deževje največ nevšečnosti povzroča na Primorskem, največ težav imajo na Obali in v Vipavski dolini. 

Zaprte ceste

Zaradi poplavljenega cestišča sta popolnoma zaprti cesti Sečovlje - Dragonja ter Lucija - mejni prehod Sečovlje, na cesto Belvedere-Strunjan v občini Izola pa se je vsul plaz.

Črpanje meteorne vode Slovenija Huda ura po otoplitvi, ceste zaprte, Arso izdal opozorilo Sneženje Vreme Slovenija Padavine, padavine, kje bo sneg?

Plazovi so se po podatkih republiške uprave za zaščito in reševanje sprožili tudi na cesti med Lucijo in Kortami, ter med Šmarjami in Dragonjo. 

Zaradi poplav je zaprta OŠ Sečovlje.

Sečovlje | Avtor: OŠ Sečovlje OŠ Sečovlje

Voda vdirala v hiše

Zaradi narasle Dragonje, je voda vdrla v več hiš, ki se nahajajo tik ob reki. Meteorna voda je zalila hiše v Paracegu, Piranu, Kortah in Kopru.

Poplave na Primorskem | Avtor: Anja Ščuka Anja Ščuka

S črpanjem metorne vode so imeli veliko dela tudi na Goriškem in v Vipavski dolini. Meteorna voda je zalila stanovanjsko hišo v Volčji Dragi, Vrtovinu, Braniku, Ajdovščini in Vipavi. 

Voda je zalila tudi cesto Zemono - Vipava. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • simon38 18:05 11.december 2017.

    Ja kaj je pa zdaj vlada in država kriva, če dežuje in se sneg topi. Poplave so v ZDA, Nemčiji, Italiji, Franciji, po vsem balkanu. Voda izbira najlažjo pot, in??? A pričakujete da bo država vsak jarek korigirala in ob ...prikaži večb dežju imela tam dežurnega kopača kanalov??? Tudi ljudje doma sedijo, namesto da bi si zaščitili klet, garažo, hišo. Vse se da, ampak mi po slovensko...JAMRAMO.

  • Avatar Leon
    Leon 14:15 11.december 2017.

    Bom pa spomnil državljane Slovenije na posebnost ,ki se imenuje DAVEK NA DEŽ ! Davek na dež: Ljubljančani lani plačali 1,5, Štajerci prek dva milijona evrov.............https://www.zurnal24.si/slovenija/davek-na-dez-ljubljancani-lani-placali-15-stajerci-prek-dva-milijona-evrov-266118

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 11:05 11.december 2017.

    lopovi in lenuhi nimaš kaj, gnila vlada skrbi za svojo gnilo rit