Slovenija
7968 ogledov

Šefu kriminalistov 900 evrov globe in 16 kazenskih točk

nov policijski avto Anže Petkovšek
Alkotest pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola.

Prometni policisti so v petek med rutinskim pregledom ustavili šefa mariborskih kriminalistov Roberta Mundo, alkotest pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, poroča spletni portal Škandal24. Na PU Maribor so potrdili, da je šlo za njihovega uslužbenca, zoper katerega so že uvedli postopek, ne razkrivajo pa, ali gre za Mundo.

Tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl je za portal potrdil, da so policisti policijske postaje Rače v petek ob 01.56 na regionalni cesti v Spodnjih Hočah ustavili 50-letnega voznika osebnega vozila.

tuš kriminalistična preiskava celje Ljubljana Slovenija V lastnih vrstah našli koruptivnega kriminalista, sledilo je tole

Za 24 ur so mu odvzeli vozniško

"Odredili so mu in nato opravili preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,51 mg/l alkohola. Vozniku so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola izrekli globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk. Istočasno so mu za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali. Ker si je voznik uredil prevoz domov, ga policisti niso pridržali. Po našem vedenju je globo že poravnal," je zapisa Šadl.

slovenija 15.04.2010 alkotest, policija, pihanje, vinjeni voznik, Ljubljana, fot Varna vožnja Slovenija Popolna treznost 0,0 mg/l za vse voznike?

Imena kršitelja na Policijski upravi Maribor zaradi določil zakona o varstvu osebnih podatkov niso želeli razkriti, so pa potrdili, da je šlo za njihovega uslužbenca.

Notranjevarnostni postopek

"Ker v policiji do takih prekrškov nimamo tolerance oz. je ta ničelna, bo direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek zoper njega uvedel notranjevarnostni postopek. Navedena kršitev pa, ker je bila storjena izven delovnega časa, ni take narave, da bi bila potrebna odstranitev delavca z dela. Po zaključenem notranjevarnostnem postopku pa bo sprejeta odločitev o ustreznem delovnopravnem ukrepu," so še zapisali.

Po informacijah portala naj bi Munda sprva skušal tudi pobegniti, česar na PU Maribor niso komentirali.

Jutranja prometna konica v Kranju Slovenija Koda 69: Bomo kmalu pihali pred vsako vožnjo?

Še dovoljena meja za vožnjo pod vplivom alkohola je sicer 0,24 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (mg/l).

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • ode 07:37 11.februar 2019.

    Če 120 kg težak dec napiha 0,51, pomeni, da je v zadnjih 5 urah spil najmanj 12 velikih piv ali 5 litrov cvička ali pol litra žganja ali kombinacijo vsega tega. Če ni kronični alkoholik pomeni, da je bil absolutno ...prikaži večo pijan. Fizični znaki: opotekajoča hoja, zatikajoč govor, zelo zožano vidno polje, meglen pogled, zelo zakasnele reakcije, izguba spomina, smrad po alkoholu. Psihični znaki so različni od osebe do osebe: agresivnost, gostobesednost, vpitje, nesramnost, molčečnost, kljubovalnost itd

  • fižolček 22:13 10.februar 2019.

    Kaj pa če je komu trn v peti in ga je treba vreč iz službe ali vsaj degradirat?!?!?! Vsaka medalja ima dve plati!!!!!!

  • supreme 18:19 10.februar 2019.

    900€ je polovicka