Slovenija
123 ogledov

Sekale so strele, veter je ruval drevesa

Podrto drevo Shutterstock
Zaradi strel in močnega vetra, ki je podiral drevesa, so imeli gasilci polne roke dela.

Popoldan je močna nevihta od zahoda prešla Slovenijo. Center za obveščanje so zasuli s poročili o strelah in podrtih drevesih, ponekod so za nekaj časa ostali brez elektrike. Preverite, kaj se je dogajalo v vaši okolici. 

VIDEM
Ob 17.32 je delu občine Podlehnik zaradi neurja izpadla dobava električne energije. Delavci Elektra Maribor so napako odpravili. Brez električne energije je bilo 222 odjemalcev.

HAJDINA
Ob 17.26 podrto drevo na cesto pri vodnem črpališču v Skorbi, občina Hajdina.

ŠALOVCI
Ob 17.17 so na cesti med naseljema Šalovci in Dolenci v občini Šalovci gasilci PGD Šalovci odstranili drevo, ki je v neurju padlo čez cestišče.

SLOVENSKE KONJICE
Ob 14.52 je v Ločah, občina Slovenske Konjice, na cesto relacije Loče - Sv. Jernej močan veter podrl drevo. Gasilci PGD Loče so drevo razžagali in odstranili.

SEVNICA
Ob 16.45 je na cesto Boštanj-Arto, občina Sevnica, zaradi neurja meteorna voda naplavila kamenje in manjše skale, na cesto Sevnica-Blanca pa pesek in blato. Posredoval je dežuren pri CGP Sevnica.

SV. TROJICA V SLOV. GORICAH
Ob 16.18 se je na lokalno cesto v Zgornjih Verjanah, občina Sv. Trojica v Slovenskih Goricah, zardi vetra podrlo drevo. gasilci PGD Sv. Trojica so ga razžagali in odstranili.

MISLINJA
Ob 16.18 je na Tolstem Vrhu pri Mislinji, občina Mislinja, udarila strela v stanovanjski objekt. Aktivirani so bili gasilci PGD Mislinja. S termo kamero so pregledali objekt. Požara ni bilo.

ORMOŽ
Ob 16.10 je v naselju Vičanci, občina Ormož, strela udarila v farmo. Začetni požar so z gasilnimi aparati pogasili domačini. Uničena je bila elektro inštalacija.

VIDEM
Ob 16.03 je na cesto Lancova vas - Draženci, občina Videm, padlo drevo. Gasilci PGD Tržec so drevo razžagali in počistili cestišče.

Radarska slika padavin | Avtor: Arso Arso

MISLINJA
Ob 16.18 je na Tolstem Vrhu pri Mislinji, občina Mislinja, udarila strela v stanovanjski objekt. Aktivirani so bili gasilci PGD Mislinja. S termo kamero so pregledali objekt. Požara ni bilo.

ORMOŽ
Ob 16.10 je v naselju Vičanci, občina Ormož, strela udarila v farmo. Začetni požar so z gasilnimi aparati pogasili domačini. Uničena je bila elektro inštalacija.

VIDEM
Ob 16.03 je na cesto Lancova vas - Draženci, občina Videm, padlo drevo. Gasilci PGD Tržec so drevo razžagali in počistili cestišče.

SVETI TOMAŽ
Ob 15.57 je na cesto relacije Pršetinci - Lahovci, občina Sveti Tomaž, močan veter podrl tri drevesa. Gasilci PGD Pršetinci so ga razžagali in odstranili.

BREŽICE
Ob 15.50 je bilo zaradi neurja na območju občine Brežice nekaj naselij brez električne energije. Delavci Elektra Celje so okvaro na DV Zdole, do katere je prišlo zaradi preboja izolatorja ob udaru strele odpravili nekaj pred 17. uro.

ORMOŽ
Ob 15.39 je delu občine Ormož zaradi neurja izpadla dobava električne energije. Delavci Elektra Maribor so napako odpravili. Brez elektrike je bilo 541 odjemalcev.

LJUTOMER
Ob 15.32 se je v Podgradju, občina Ljutomer, podrl telekomunikacijski drog. Posredovali so gasilci PGD Podgradje, ki so podrt drog začasno sanirali do prihoda terenske ekipe Telekoma Slovenije, ki bo zadevo dokončno sanirala.

ROGAŠKA SLATINA
Ob 15.10 so na Celjski cesti, občina Rogaška Slatina, zaradi močnega vetra odpadle marmorne plošče iz pročelja trgovskega centra Sonce na pločnik. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina, ki so počistili pločnik in kraj dogodka zavarovali ter preventivno pregledali objekt.

ZAVRČ
Ob 15.12 je na cesto relacije Zavrč - Gorenjski vrh v naselju Hrastovec, občina Zavrč, veter podrl dve drevesi. Gasilci PGD Zavrč so ju razžagali in odstranili.

PODLEHNIK
Ob 15.11 je zaradi neurja del občine Podlehnik ostal brez električne energije. Delavci Elektra Maribor so napako odpravili. Brez elektrike je bilo 781 odjemalcev.

MIRNA
Ob 15.10 je Mirni veter poškodoval ograjo ob športnem igrišču. Ograjo so začasno popravili gasilci PGD Mirna.

ROGATEC
Ob 15. uri je v Donački gori, občina Rogatec, neurje z močnim vetrom podrlo gradbeni oder. Posredovali so gasilci PGD Donačka gora in oviro odstranili ter sprostili promet.

Strela | Avtor: Reuters Reuters

 


ŠTORE

Ob 14.56 je v Pečovju, občina Štore, strela udarila v stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGD Štore.

KOZJE
Ob 14.53 je v naselju Vetrnik, občina Kozje, strela udarila v stanovanjsko hišo in odkrila okoli 3 kvadratne metre ostrešja ter poškodovala tram. Posredovali so gasilci PGD Kozje. Odkrito streho so pokrili s strešniki.

LJUBLJANA
Nekaj po 15. uri so na Koseskega ulica v Ljubljani poklicni gasilci GB Ljubljana odstranili dve veji s cestišča.

MAJŠPERK
Ob 14.47 je na cesto Stoperce - Rogatec v občini Majšperk močan veter podrl dve drevesi. Gasilci PGD Stoperce so drevesi razžagali in počistili cestišče.

KRŠKO
Ob 14.44 je v naselju Brezje pri Senušah, občina Krško, strela udarila v kozolec. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško in gasilci PGD Senuše. S termo kamero so pregledali ostrešje objekta, morebitnega požara pa niso zaznali. Strela je rahlo poškodovala ostrešni del kozolca.

VOJNIK
Ob 14.28 se je v naselju Ivenca na cesto relacije Ivenca - Jankovo, občina Vojnik, zaradi vetra podrlo drevo. Gasilci PGD Vojnik so ga razžagali in odstranili.

ŠMARJE PRI JELŠAH
Okrog 14.20 ure je v Šentvidu pri Grobelnem, občina Šmarje pri Jelšah, močan veter podrl drevo preko ceste. Posredovali so gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem in drevo razžagali ter odstranili.

ŽALEC
Ob 14.20 je območje občine Žalec zajelo močno neurje. V Galiciji je strela udarila v neposredno bližino stanovanjske hiše in poškodovala električno inštalacijo ter povzročila požar elektro omarice. Le to je pogasil priseben lastnik objekta, gasilci PGD Velika Pirešica, Zavrh pri Galiciji in Dobriša vas-Petrovče pa so pregledali objekt.

TREBNJE
Ob 14.20 je v Gradišču pri Trebnjem, občina Trebnje, podrto drevo oviralo promet. Drevo je razžagal in odstranil dežurni delavec Komunale Trebnje.

ZAGORJE OB SAVI
Ob 14.13 je na Spodnjem Prhovcu v Izlakah, občina Zagorje ob Savi, veter razkril del ostrešja objekta. Gasilci PGD Izlake so poškodbo sanirali in okoli 15 kvadratnih metrov ostrešja prekrili s strešniki.

TREBNJE
Ob 14.13 so v naselju Gorenje Selce, občina Trebnje, gasilci PGD Občine odstranili drevo, ki je oviralo promet.

LAŠKO
Okrog 14.10 ure je območje občine Laško zajelo neurje z močnim vetrom. Na cesto Jurklošter - Marof se je podrlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Jurklošter in drevo razžagali ter odstranili iz cestišča.

CELJE
Ob 14.05 je širše območje Celja zajelo neurje z močnim vetrom, nalivom in točo. Veter je podrl precej dreves in razkril strehe več objektov. Aktivirani so bili poklicni gasilci PGE Celje in prostovoljni gasilci iz PGD Celje Gaberje, Babno, Lokrovec-Dobrova, Šmartno v Rožni dolini, Trnovlje, Škofja vas, Ostrožno, Zagrad-Pečovnik.

nevihta | Avtor: Bralec Robert Bralec Robert


Števine težave so povzročile že nočne nevihte

BREŽICE
Ob 22.36 je zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem območje Brežic z okolico. Močan veter je podrl več dreves v krajih Bušeča vas, Cerklje ob Krki, Veliko Mraševo, Bukošek, Dobrava, Bizeljsko, Mostec, Dobova, Jereslavec, Kapele, Rakovec, Bizeljsko, Župelevec, Gabrje, Gazice, Sela pri Dobovi in Mali Obrež. Posredovali so gasilci PGD Župelevec, Rakovec, Mali Obrež in dežurni pri CGP Brežice, ki so odstranili podrta drevesa in počistili cestišča.

KRŠKO
Ob 22.56 so delavci CGP Krško in komunalnega podjetja Kostak Krško, na cestah v Brestanici in Gradnjah, občina Krško, odstranili podrta drevesa.

ŠENTJUR
Ob 23.29 se je na cesti Doropolje–Planina pri Sevnici, občina Šentjur, pri Kamenški kapeli podrlo drevo na cestišče. Gasilci PGD Planina so s pomočjo domačinov podrto drevo odstranili s cestišča.

LAŠKO
Ob 23.44 so delavci cestnega podjetja VOC Celje na cesti Jurklošter–Rimske Toplice, občina Laško, s cestišča odstranili podrto drevo.

ČRNOMELJ
Ob 0.21 je na cesti Bojanci–Vinica v občini Črnomelj podrto drevo oviralo promet. Delavec CP Črnomelj je drevo razžagal in odstranil.

RAVNE NA KOROŠKEM
Ob 0.27 se je zaradi močnega vetra podrlo drevo na glavno cesto pri Bencinskem servisu v Ravnah na Koroškem. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so drevo razžagali in odstranili s cestišča. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

SEVNICA
Ob 3.40 se je na relaciji Boštanj - Tržišče, občina Sevnica, zaradi močnega vetra, na regionalno cesto podrlo drevo, ki je oviralo promet. Posredoval je dežurni pri CGP, ki je drevo razžagal in odstranil.

BELTINCI
Ob 4.57 je prišlo do izpada dalnovoda nad delom Pomurja. Brez elktrične energije je 2212 odjemalcev v občinah Beltinci, Odranci, Črenšovci, Turnišče, Velika Polana in Lendava. Delavci Elektra Maribor so napako odpravili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.