Slovenija
36 ogledov

“Seksistično in žaljivo do žensk”

Jože Levstek Anže Petkovšek
Jože Levstek. Ribniški župan (SDS) pravi, da ženske nikoli ne morejo biti vodje. Tudi v vladi je le ena ženska, primerja Pribac.

Danes v tem, milo rečeno, čudnem svetu ženska moškemu največkrat ne pomaga pri tem, da bi se v vlogi zrelega moškega izuril, temveč je nekakšen 'ocepek', ki pade z jablane kot nezrel sadež. Žena je tu kot ovira, problem, ker ga ne zna več sprejeti kot avtoriteto in glavo družine, s čimer bi krepila njegovo malce okrnjeno samozavest. Brez predsodkov in minimalnega občutka za resničnost gre še naprej, saj želi celo tekmovati z njim. Ne zaveda se, da sama v vlogi vodje nikoli ne more zablesteti, ker ji manjkajo, milo rečeno, moške lastnosti, tako telesne kot duhovne,” je v občinskem glasilu Rešeto zapisal Jože Levstek, župan Ribnice.

Včeraj je za STA dodal, da so njegovi zapisi namenjeni le Ribničanom, in poudaril, da s kolumno ni želel zaničevati žensk. Po njegovih besedah jim je dal veliko težo, saj jih ima rad, zato tudi ima pet otrok.

Občinsko glasilo je zlorabil

Žensk ni zaničeval, jih je pa omalovaževal,” meni Igor Pribac s filozofske fakultete. Pravi, da Levstek ni izjema, da občinsko glasilo zlorablja za zvišanje političnega ugleda, so pa posebni njegovi pogledi, ki so “seksistični in za ženske žaljivi”.

Levstek, ki je član SDS, je včeraj poudaril, da je to njegovo osebno mnenje in da stranka nima nič s tem. “Če so navedbe iz njegovega zapisa točne in resnične, so vredne obžalovanja in v celoti neprimerne,” so se odzvali v SDS. Pribac pa meni, da so v skladu z županovimi pogledi ženske zastopane tudi v vladi, v kateri ima SDS prvo besedo: “Samo ena ženska (Ljudmila Novak iz NSi) je v vladi, kot kaže, predvsem zato, da ne bi mogel nihče reči, da ni nobene. Pa še ta je ministrica brez listnice.”

Ženske izkoriščajo seks

Ribniški župan je v svojem zapisu med drugim dodal, da ženske izkoriščajo seks “kot orožje za dosego vsega, kar si od moža ali partnerja želijo. In tako postane moški znan po imenu 'copata', kar je kljub vsej medicinski znanosti za zdaj še neozdravljivo”.

Komentarjev 2
  • Minerva 21:59 06.junij 2012.

    No, še en rugljevec. Saj veste, to so tisti ki so se "zdravili" pri dr. Ruglju.

  • ghz891 16:06 06.junij 2012.

    Preveč občin imamo :P