Slovenija
15 ogledov

Semolič se ne čuti odgovornega

Semolič je vlado pozval k dialogu in iskanju sprejemljivih rešitev. (Foto: Dejan Žurnal24 main
Sindikati. “Za padec bonitete je kriva vlada.”

Krivda. Sindikati se ne čutijo soodgovorne, ker je bonitetna hiša Moody's Sloveniji znižala kreditno oceno, čeprav je k znižanju pripomogel tudi padec pokojninske reforme na referendumu. Pobudniki referenduma in nasprotniki pokojninske reforme so bili namreč prav sindikati.

“Bodite pozorni na tekst. Bonitetna hiša se na to ni odzvala junija ali julija, ampak zdaj, konec septembra. V ospredje dajejo blokado financiranja gospodarstva, neodzivnost države, neučinkovito vladno birokracijo in seveda vlado,” poudarja šef zveze svobodnih sindikatov Dušan Semolič.

Prepričan je, da so bonitetne hiše pod vplivom ameriškega kapitala ter da so se v preteklosti pri svojih ocenah pogosto zmotile in s svojimi špekulativnimi napovedmi povzročile več škode kot koristi, zato bi bilo po njegovem mnenju treba povečati nadzor nad njihovim delom.

Komentarjev 2
  • 1111 09:16 27.september 2011.

    od kar sem slišal za njega je nek sindikalist, do sedaj pa ni še nobene pametne naredu, samo dobro plačo vleče, v žepu pa figo drži! ...ta je kot lubenica, navzven zelen, odznotraj pa rdeč!!

  • gec 23:01 26.september 2011.

    Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja: http://www.zurnal24.si/pravno-obvestilo#kodeks_komentiranja Uredništvo zurnal24.si