Slovenija
25 ogledov

Senica: "Ustvarja se izkrivljena slika"

Miro Senica 1 BOBO Žurnal24 main
Odvetniška pisarna Senica opozarja, da aplikacija protikorupcijske komisije Supervizor "meče jabolka, hruške, slive in korenje v en koš ter s tem ustvarja izkrivljeno sliko“. Pisarna je sicer od države dobila 1,7 milijona evrov.

Orodje Supervizor, ki ga je včeraj predstavila Komisija za preprečevanje korupcije, še naprej dviga veliko prahu.

Iz Odvetniške pisarne Miro Senica in odvetniki, kjer aplikacijo ocenjujejo kot dobro zasnovano orodje za nadzor nad proračunskim denarjem, pa danes opozarjajo, da so lahko podatki, če niso umeščeni v pravilen kontekst, zavajajoči in izkrivljeni, kar da se je zgodilo tudi v njihovem primeru.

Miro Senica je sicer od države dobil 1,7 milijona evrov, vendar v družbi pravijo, da Supervizor ne ločuje med posli, ki so bili dejansko opravljeni za državo na eni strani ter plačili, ki so jih prejeli kot zastopniki svojih strank,  vračili taks in plačili stroškov zastopanja v kazenskih zadevah na drugi strani.

Komisija: pazljivo pri interpretaciji podatkov

Tudi s komisije za preprečevanje korupcije so danes sporočili, da je potrebno biti previden pri razlagi podatkov: kot pravijo, ni vedno nujno, da je prejemnik sredstev tudi njihov koristnik. Aplikacija sicer ne ločuje med posli, opravljenimi za državo, in plačili, ki so jih odvetniki kot zastopniki strank prejeli na podlagi pravnomočnih sodnih odločb. Za STA so dejali, da iz podatkov, ki se izpišejo med zadetki, ne izhaja nujno zaključek, da je bil prejemnik sredstev tudi končni koristnik teh sredstev. Opozorili so, da gre za podatke o izplačilih, celovito informacijo o podlagi za konkretno izplačilo pa se lahko dobi pri posameznem proračunskem uporabniku.

Do torka do polnoči so zabeležili 1,2 milijona vpogledov na spletno stran. Dobili so tudi razne predloge ter celo nekaj zahtev za umik podatkov. Komisija podatkov ni umaknila.

Komentarjev 6
  • Žurnalček 10:01 12.december 2011.

    Ravno gospod , ki se oglaša, je pral denar na način , da je pripravnicam-kom dajal dobro plačo, katere ves presežek od zagarantirane plače po pogodbi, so morali-a drugi dan vrniti navedenemu gospodu v gotovini in pa delati 12 ur.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 18:42 24.avgust 2011.

    So prizadeti začel begat,ko zastrupljene podgane,in tut prav je tako,da se enkrat obelodanijo prejemniki državnega denarja po zvezah in provizijah!!

  • max 17:14 24.avgust 2011.

    HAHAHA !!!! A zdej bi moral v supervizorja še to napisat, kako si te dohodke skril pred davkarijo. To je verjetno edina izkrivljena slika.