Slovenija
26 ogledov

Septembra otroci iz dijaškega doma

V oddelka v dijaškem domu je zaradi premajhnih igralnic vključenih manj otrok. ( Žurnal24 main
Stiska. Na vključitev v vrtec čaka 22 otrok. Objekt na Čardaku naj bi bil nared do novega šolskega leta.

“Na vključitev v vrtec čaka 22 otrok,” so sporočili iz Vrtca Otona Župančiča Črnomelj. Trenutno je vanj vključenih 390 otrok, kolikor je tudi njegova kapaciteta. Zaposlenih imajo 25 vzgojiteljic in 25 pomočnic vzgojiteljic. Če bi sprejeli še čakajoče otroke, bi potrebovali še po dve vzgojiteljici in pomočnici. Vrtec ima trenutno pet enot na različnih lokacijah po mestu.

Sredstva namenjena vrtcu
Gradnja nizkoenergetskega vrtca na Čardaku je v teku in odprli naj bi ga predvidoma do 1. septembra,” so povedali na Občini Črnomelj. Vrednost investicije je ocenjena na 1.2 milijona evrov, do zdaj pa je bilo za gradnjo novega vrtca namenjenih dobrih 110 tisoč evrov. Občini je za naložbo uspelo pridobiti kar 85 odstotkov denarja iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

V nov vrtec naj bi se jeseni preselilo tudi približno 90 otrok starejše starostne skupine, ki se trenutno stiskajo v prostorih na gimnaziji, osnovnih šolah in dijaškem domu. Obstoječi vrtec v naselju Čardak bo z novim objektom povezan s hodnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.