Slovenija
31 ogledov

Servieta za nerodne

Blejski iznajditelj Peter Florjančič (levo) in Bojan Rajtmajer (desno) sta podpi Žurnal24 main
Z Blejcem Petrom Florjančičem podpisali licenčno pogodbo za servieto.
Dokapitalizacija
Paloma. V tovarni papirja na leto proizvedejo 70 tisoč ton papirja. Prihodnje leto načrtujejo dokapitalizacijo v višini okoli 20 milijonov evrov, izbor vlagateljev bo končan v začetku februarja, dokapitalizacija pa predvidoma aprila.

V sladkogorski družbi Paloma so z izumiteljem Petrom Florjančičem podpisali licenčno pogodbo za patentirani izdelek iz papirja. “Gre za servieto z dodano vrednostjo, ki naj bi jo uporabljali predvsem v hotelih, restavracijah in gostiščih,” je pojasnil Bojan Rajtmajer, predsednik uprave Palome.

V Palomi bodo z novim izdelkom prihodke povečali za desetino in odprli nekaj deset novih delovnih mest, na tržišču pa bo čez tri mesece. “Menim, da bo tudi novi izdelek pripomogel k temu, da bomo postali vodilni proizvajalec izdelkov lastne blagovne znamke,” je poudaril prvi mož Palome. Palomini izdelki so zdaj naprodaj v več kot 30 evropskih državah in drugje po svetu.

Slovenska nimajo posluha
Svetovljan Florjančič, ki je med drugim znan kot izumitelj razpršilca za parfume, ob podpisu pogodbe ni skrival zadovoljstva, kajti kot je dejal, se slovenska podjetja slabo odzivajo na izume in nimajo posluha za novosti. “Paloma pa je bila prva, ki se je na mojo ponudbo odzvala že po nekaj dneh,” je povedal Florjančič, ki je med drugim prepotoval svet in se družil s svetovnimi imenitneži.

Dvaindevetdesetletni iznajditelj svetovnega slovesa se lahko pohvali s 400 izumi. Kljub častitljivim letom ne namerava nehati delati, saj sledi svoji modrosti, da kdor dela, nima časa umreti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.