Slovenija
5 ogledov

Servis zanje ne zalaga

“Študentje, ki so za našo hišo delali februarja, bodo dobili plačilo do konca ap Žurnal24 main
Študenti. V Operi lahko na plačilo za delo čakajo tudi dva meseca.

“S prijateljem sva že čisto obupala,” je povedal študent, ki je s prijateljem okoli dva meseca čakal na plačilo dela za SNG Opera in balet Ljubljana. O tem, da nakazila še nista prejela, jih je obvestil večkrat, vendar odgovora o tem, kaj se z njim dogaja, ni dobil. Na dan, ko smo na SNG preverili, kaj se s plačilom dogaja, sta študenta nakazilo le dobila.

Za SNG ne zalagajo več
V SNG so povedali, da plačila dolgujejo še nekaterim študentom, a je najstarejša zapadla valuta iz sredine marca letos. “Obveznosti bomo poravnali aprila in maja v skladu s finančnimi zmožnostmi,” so dejali in dodali, da se je rok od opravljenega dela do plačila podaljšal tudi zato, ker e-Študentski servis zaradi krize ne zalaga več denarja. Na servisu so pojasnili, da so stopnjo zalaganja zaradi plačilne nediscipline res znižali z 92 na 90 odstotkov, v primeru SNG pa so zalaganje začasno prekinili, ker še vedno niso poravnali zapadlih obveznosti založenih računov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.